Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) © Photo News

Alle kinderen en scholieren kunnen voltijds naar school op 1 september

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft met de onderwijskoepels en de experten van de GEES (de groep van experts die belast is met de exitstrategie) samengezeten om te bepalen hoe de eerste dagen van het nieuwe schooljaar gekleurd zullen zijn. Er is beslist dat de scholen zullen starten met code geel. Alle leerlingen, van kleuter tot secundair, zullen vijf dagen per week naar school kunnen bij de start van het nieuwe schooljaar. Maar daarna kan lokaal van dat principe afgeweken worden indien de pandemiesituatie acuut is.

99 reacties

 • Jill VanHengel

  5 maanden geleden
  En ik mag gaan werken ook tussen 300 mensen. Zonder mondmasker. Maar ik mag niet op straat lopen zonder mondmasker en niet met mijn vrienden een feestje bouwen. Op wat slaan die regels nu eigenlijk.
 • Thomas Hamerlijnck

  5 maanden geleden
  En, draait de economie dan beter ? Of wordt er pro forma 'gewerkt' voor het BNI, met grote kosten en een groter infectierisico ? Weyts werkt wellicht geen 4 dagen per week. Het virus eveneens.
 • Suzy de Boer

  5 maanden geleden
  Ik versta de 2 verdieners echt wel dat ze de kinderen naar school willen brengen en terecht. Maar versta mij ook, ik heb namelijk een laag immuunsysteem en zou niet graag covid-19 krijgen. Mijn kids leren voor zorgkunde en verpleegkunde. Ouders zouden een keuze moeten kunnen maken of oudere kinderen ook. Ga aub niet te soepel over covid-19 en blijf allemaal gezond!
 • Jan Maarten

  5 maanden geleden
  "een mondmasker is evenwel niet nodig bij pauzes of sportactiviteiten" ? Juist daar waar het meeste risico is door overdracht door aanraking, speeksel en zweet. Je houdt het niet voor mogelijk, arm België.
 • Marc Roelandt

  5 maanden geleden
  Dus als ik het goed begrijp is het de omgekeerde wereld ivm de horeca! In de klas aandoen op een stoel zittend met 1,5m afstand. In een café hoeft het niet op een stoel zittend. Tijdens de pauzes mogen ze afgezet worden. In de horeca moeten ze opgezet worden. Begrijpen wie begrijpen kan
 1. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo