Vaccinatiecentrum in Genk, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum in Genk, beeld ter illustratie. © Mine Dalemans

Algoritme identificeert prioritaire risicopatiënten voor vaccinatie

Risicopatiënten die voorrang krijgen in de vaccinatiecampagne, worden geïdentificeerd aan de hand van de databanken van de ziekenfondsen en de online medische dossiers van artsen. Dankzij een algoritme worden diagnostische en behandelingscodes opgezocht, zodat de betrokken patiënten een persoonlijke uitnodiging kunnen krijgen. Dat heeft Sabine Stordeur, medeverantwoordelijke van de taskforce vaccinatie, dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano.

8 reacties

 • bob jansens

  4 dagen geleden
  en dat algoritme gaat alle dossiers "in plain text" van de verschillende ziekenhuizen 'lezen' om zo de risicogevallen er uit te filteren? fantastisch, alleen slaagt de federale regering er niet eens in om brieven te sturen op basis van eigen database... geloofwaardigheid is ver te zoeken
 • philippe dusablon

  4 dagen geleden
  bestaat er geen algoritme om eerlijke capabele politici te selecteren ipv dat hoopje doffe ellende dat hier bestuurt.
 • Peter Vijverman

  4 dagen geleden
  We gaan het weer ingewikkeld maken als eenvoudig ook kan. Flaters gegarandeerd en het zal weer iemand anders schuld zijn.
 • LUC PELCKMANS

  4 dagen geleden
  Wanneer vaccinatie voor risicopatienten boven 65 jaar ?
 • Mark Vandebroucke

  4 dagen geleden
  Ik ben super benieuwd welke lijst er door dit algoritme wordt uitgerold. Het zal wel weer één gigantische chaos en wanorde worden ...
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Ziekenhuizen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”
  PREMIUM
  11

  Ziekenhui­zen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”

  Het overlegcomité wilde het wel degelijk over versoepelingen hebben, maar al snel bleek dat die er niet in zaten. Oorzaak? Amper een paar uur voor de start van het Overlegcomité raakte bekend dat er gisteren alleen al 204 ziekenhuisopnames waren op één dag. Dat nieuws, in combinatie met een oprukkende Britse variant, lokale uitbraken en ziekenhuizen die nu al aan het opschalen zijn, maakten versoepelingen onmogelijk. Wel integendeel. Over het hele land moeten de ziekenhuizen overschakelen van fase 1a naar 1b.
 1. Mensen met deze onderliggende aandoeningen krijgen voorrang bij vaccinatie: check hier de volledige lijst

  Mensen met deze onderlig­gen­de aandoenin­gen krijgen voorrang bij vaccinatie: check hier de volledige lijst

  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft samen met zijn collega’s vastgelegd welke onderliggende aandoeningen in aanmerking komen om patiënten prioriteit te geven bij de vaccinatie. Op de lijst staan bijvoorbeeld obesitas en een hoge bloeddruk, wat maakt dat het om een erg grote groep gaat. Wie aan deze aandoeningen lijdt, kan vanaf maart of april gevaccineerd worden, net na de 65-plussers.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"