Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Algemene Raad Riziv zet licht op groen voor begroting gezondheidszorg: budget van 36 miljard euro

De Algemene Raad van het Riziv heeft het licht op groen gezet voor de begroting van de gezondheidszorg voor 2022. Het budget bedraagt volgend jaar ruim 36 miljard euro.

 1. Lot van binnenactiviteiten aan een zijden draadje: Jambon en Vandenbroucke willen opnieuw een Overlegcomité samenroepen
  PREMIUM

  Lot van binnenacti­vi­tei­ten aan een zijden draadje: Jambon en Vandenbrou­c­ke willen opnieuw een Overlegco­mité samenroe­pen

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil opnieuw een overlegcomité bijeenroepen, het derde op nog geen drie weken tijd, na alarmkreten uit de zorg. Hij richt zijn pijlen op alle binnenactiviteiten allerhande - lees: een concert in het Sportpaleis, de cinema of het sportcentrum. Frank Vandenbroucke (Vooruit) volgt, maar de rest van de Wetstraat wacht het expertenadvies, dat vandaag op het bureau van de premier belandt, af.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.