Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Algemene centrale van ABBV keurt loonakkoord af: “Belediging van de werknemers”

Sociaal overlegDe Algemene centrale van het ABVV, één van de grootste afdelingen van de socialistische vakbond, keurt het loonakkoord af. 78 procent van de regionale afdelingen vond het ontwerpakkoord dat eind februari bereikt werd onvoldoende. 

41 reacties

 • jos De Decker

  2 jaar geleden
  Cadeaus voor de bazen en langer werken tegen een lager loon en pensioen voor het plebs. Groot gelijk ABVV. Nu de andere vakbonden nog overtuigen.
 • adam naaktgeboren

  2 jaar geleden
  Brood en andere etenswaren zijn voor iedereen even duur. Alleen de hoeveelheid kan verschillen. Voor sommigen kan het nog ingebracht worden onder de noemer van relatiegeschenken. Deze laatste klagen dan nog het meeste. Hoe meer je hebt hoe minder je kan missen, hoe minder je hebt hoe meer je moet missen.
 • Ceriel Devos

  2 jaar geleden
  Wat hebben we gekregen in ruil voor werken tot je 67 ? Een lager pensioen, lager loon en een taxshift ten gunste van de werkgevers. Tot 67 werken akkoord maar vanaf 55 uitboltempo, max 6 uur per dag werken, nooit later dan 14u30, bedrijven met veel ziekteverzuim de ceo of roofondernemer geldelijk beboeten, 4 dagenwerkweek en heel misschien keert de motivatie van de werknemer Dan terug.
 • johan lefever

  2 jaar geleden
  Gelukkig werken de grote mannen van het ABVV praktisch gratis. Hen kun je alleszins niets verwijten.
 • Patrick Vitalson

  2 jaar geleden
  Het moet maar eens stoppen om met de werkmensen te lachen, respect aub. Er zijn er natuurlijk die tegen de vakbond zijn, maar de milioenen leden bewijzen het tegendeel.
 1. Marc Van Ranst: “Onder de waterspiegel zijn varianten zich aan het vermenigvuldigen”
  93

  Marc Van Ranst: “Onder de waterspie­gel zijn varianten zich aan het vermenig­vul­di­gen”

  Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt, net als verschillende van zijn collega’s, voor de opkomende derde golf. “Het verraderlijke van de huidige situatie is dat je het nog niet ziet, het zit nog voor een deel onder de waterspiegel", zei hij daar gisterenavond over in De Afspraak op Canvas. Ook Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx zegt alarmerende signalen te ontvangen uit de eerstelijnszones.
 1. Israëlische politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden
  Play

  Israëli­sche politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama