Roken in een Vlaams bos? Dat wordt verboden.
Volledig scherm
Roken in een Vlaams bos? Dat wordt verboden. © ThinkStock

Algemeen en permanent rook- en vuurverbod in Vlaamse bos- en natuurgebieden

Vanaf morgen geldt in de Vlaamse bos- en natuurgebieden een algemeen en permanent rook- en vuurverbod. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Het is nu al verboden om vanaf risicocode geel daar te roken of vuur te maken, maar dat verbod wordt nu dus veralgemeend. "Vlaanderen heeft al zo weinig natuur, dan moeten we er ook alles aan doen om die zo goed mogelijk te beschermen", zegt Demir.

10 reacties

 • Peter Borft

  4 maanden geleden
  @ Geert Landsman, Dat gaat leuk worden als je er naast woont en de wind is jou kant op.
 • Gerard Braeckmans

  4 maanden geleden
  Dat is één van de weinige maatregelen die de regering voor de burger neemt wat betreft de warmte. Het beleid van Peeters trekt op NIETS.
 • chris celis

  4 maanden geleden
  Top beslissing!!!!
 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  Heel goede maatregel en niet te vroeg. De volgende zomers zullen waarschijnlijk ook droog zijn en misschien zelfs nog meer. Wie dat weer niet leuk vindt, moet maar eens in Frankrijk gaan kijken. Of in Portugal. Of in Spanje. Of in Engeland. Of in Tsjechië. In sommige Franse dorpen is er verbod om te roken in de auto. Die door het venster weggegooide sigarettenpeuken ...
 • Bert Vandamme

  4 maanden geleden
  Roken is niet meer van deze tijd, eigenlijk zouden ze dat óveral moeten verbieden
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.