Scouts en Gidsen Inch Allah Kruishoutem
Volledig scherm
© Scouts en Gidsen Inch Allah Kruishoutem

“Algemeen alcoholverbod voor scoutskampen een brug te ver”

Scouts en Gidsen Vlaanderen toont begrip voor de bezorgdheden van de lokale gemeenschappen waar kampen neerstrijken, maar een algemeen alcoholverbod voor één welbepaalde doelgroep is voor woordvoerder Jan Van Reusel “een brug te ver”. Hij pleit voor sensibilisering en dialoog met lokale overheden.

 1. Charline en Brecht huwen nadat ze 9 jaar geleden op Festival Dranouter koppel werden: “We wilden absoluut hier onze trouwfoto’s maken”
  Dranouter/Stavele

  Charline en Brecht huwen nadat ze 9 jaar geleden op Festival Dranouter koppel werden: “We wilden absoluut hier onze trouwfoto’s maken”

  Op 5 augustus 2013 sloeg tijdens het Festival Dranouter de vonk over tussen Charline Devoldere (27) en Brecht Danneels (29) uit Stavele (Alveringem). De twee geliefden stapten afgelopen vrijdag, dag op dag 9 jaar nadat ze een koppel werden, in het huwelijksbootje. Zondag kwamen ze terug naar het festival om hun huwelijksfoto’s te maken. “De cirkel is mooi rond.”
 2. Natuur en Bos: “Bestrijding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  Natuur en Bos: “Bestrij­ding van Aziatische hoornaar blijft verzekerd”

  De bestrijding van de Aziatische hoornaar, een exotische wespensoort die een bedreiging vormt voor de honingbij, blijft gegarandeerd. Het Agentschap voor Natuur en Bos zegt bereid te zijn om verdere bestrijdingsacties te ondersteunen indien dat nodig is, inclusief eventuele meerkosten, overeenkomstig de afspraken met het departement Landbouw en Visserij. Hierover zal de komende dagen met de betrokken actoren worden samengezeten. Dat laat het agentschap zondag weten.