Premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) © ANP / EPA

Alexander De Croo wil na 2024 verder als premier

In interviews met verschillende weekendkranten bevestigt Alexander De Croo (Open Vld) formeel dat hij na de verkiezingen van 2024 verder wil als premier.

253 reacties

 • Marc Malfroy

  3 maanden geleden
  AUB. Echt niet. Nee. Super als je ziet in welk stadium ons land beland is onder zijn "premierschap" Vlaanderen gaat failliet en natuurlijk nadien Belgiqu
 • Marc Baeyens

  4 maanden geleden
  De Croo beseft dat een Europese topfunctie er nog niet inzit. Dan maar een nieuw premierschap nastreven in de hoop dat een akkoord met Engie zijn kansen bij Macron doet stijgen. Zijn geestesgenoot en vroegere premier Michel heeft het destijds ook zo klaargespeeld door "aan de goeie kant van de geschiedenis te staan".
 • Dirk BERX

  4 maanden geleden
  Mr eli bosch, het is en was wel de Vlaamse regering Jambon 1, die de opkomstplicht voor de lokale (gemeentelijke) verkiezingen heeft afgeschaft ! Voor al de andere verkiezingen blijft de opkomstplicht van kracht !
 • eli bosch

  4 maanden geleden
  Het is daarom dat hij de kiesplicht afschaft? Omdat het toch niet meer uitmaakt op wie we stemmen aangezien nu al vast ligt dat hij terug premier wordt in 2024 nog voor hij weet op wie de burgers stemmen? Is dit democratie?
 • Danny Noens

  4 maanden geleden
  De meest onbekwame premier met de meest onbekwame regering in de geschiedenis van dit pseu land.