Alex Agnew en Andries Beckers te gast bij HLN Talks
Volledig scherm
Alex Agnew en Andries Beckers te gast bij HLN Talks © HLN

Alex Agnew: “Ook ik begin de golf van mentale problemen te voelen. Het doet pijn.”

De aanhoudende coronacrisis laat zich in zowat elke sector stevig voelen, en dat vertaalt zich ook naar een mentale pandemie. In een nieuwe HLN Talks vertellen comedian Alex Agnew en Willy-radio DJ Andries Beckers, hosts van Welcome To The AA podcast en elkaars knuffelcontact, over hun mentale perikelen.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Sihame El Kaouakibi en haar twee nieuwe medewerkers hebben één ding gemeen: wie zijn Jiri De Laet en Aimé Schrauwen?
  PREMIUM
  POLITIEK

  Sihame El Kaouakibi en haar twee nieuwe medewer­kers hebben één ding gemeen: wie zijn Jiri De Laet en Aimé Schrauwen?

  Een ex-horecaman die beschuldigd wordt van fraude en een activist die zich inzette voor Black Lives Matter maar zich verzette tegen de coronamaatregelen. Jiri De Laet en Aimé Schrauwen, de twee nieuwe medewerkers van Sihame El Kaouakibi, zijn geen onbesproken blaadjes. Wie zijn ze en waarom willen ze voor de gevallen politica werken? “Als ik ergens een beweging zie ontstaan tegen het verval van het Belgische politieke systeem, dan is het wel vanuit die hoek.”
 3. Kamer rusthuisbewoner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaatste optie”
  PREMIUM
  25

  Kamer rusthuisbe­wo­ner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaat­ste optie”

  Een bewoonster van rusthuis Eureka in Evere bij Brussel werd vier jaar opgesloten in haar kamer. Volgens het personeel is ze agressief naar werknemers en naar medebewoners: “Haar familie heeft een plaats gezocht in de psychiatrie maar die hebben ze niet gevonden.” Het rusthuis staat sinds begin deze maand onder verhoogd toezicht wegens personeelstekort.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ bewijst: behalve op datingmarkt worden vrouwen met tatoeages écht scheef bekeken
  PREMIUM
  73

  VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ bewijst: behalve op dating­markt worden vrouwen met tatoeages écht scheef bekeken

  In het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ achterhaalt Dina Tersago of vrouwen met tatoeages ‘scheef worden bekeken’. Zowel op de dating- als op de arbeidsmarkt deed ze sociale experimenten. Daarnaast ging ze na of een vrouw met tatoeages in een noodsituatie even snel wordt geholpen als een vrouw zonder huidtooi. “De vooroordelen die mensen hebben over een vrouw met tattoos blijken echt wel diep te zitten”, en dat raakte Tersago.