Jongeren drinken alcohol nog voor ze uitgaan, ook met de bedoeling om nadien bij het uitgaan het drinken voort te zetten. Meest populair bij het indrinken zijn pils of andere lichte bieren en sterke drank.
Volledig scherm
Jongeren drinken alcohol nog voor ze uitgaan, ook met de bedoeling om nadien bij het uitgaan het drinken voort te zetten. Meest populair bij het indrinken zijn pils of andere lichte bieren en sterke drank. © iStock

Alcohol drinken nog voor je uitgaat: voor veel Vlaamse jongeren is het heel gewoon

BinnenlandIndrinken heeft voor een deel van de Vlaamse jongeren een belangrijke sociale betekenis, maar houdt ook leeftijdsgebonden risico's in. Dat blijkt uit onderzoek van acht Oost-Vlaamse Drugpunten in samenwerking met het Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en illegale Drugs (VAD), waarvoor 6.733 jongeren tussen twaalf en zesentwintig een onlinevragenlijst invulden.

15 reacties

 • Hugo VAN HAEVRE

  3 jaar geleden
  De kroegen zijn bijna niet meer te betalen en dancings al helemaal niet
 • Johan Cremers

  3 jaar geleden
  Ik denk dat dit al heel lang gedaan word,35 j geleden deden wij dat ook,we hadden dan al een pak lol voor we in de dancing aan kwamen maar we hadden een vaste regel de chauffeur dronk nooit hij mocht de hele avond op kosten van de andere eten en drinken en zo was er iedere week iemand anders chauffeur.
 • paul janssen

  3 jaar geleden
  Dat gebeurde 50 jaar geleden al en toen was er geen sprake van nachtwinkels, ze blijven regeltjes opleggen en niet alleen de politiek maar ook Jan met de pet wil al zeggen hoe het moet
 • Robert DE REU

  3 jaar geleden
  Stel echt dat je wacht van alcohol te drinken tot je 18 bent, ken je nog niet de gevolgen en hoeveelheid op je lichaam, en wat krijgen ze nog op 18 jaar buiten een zuipvergunning ja ook een rijbewijs niet altijd de goede combinatie, jongeren pas op 18 jaar laten kennis maken met alcohol is echt verkeerd.
 • walter boelen

  3 jaar geleden
  hoe komt het dat mij dat niet verwondert beter koop en ze kunnen nog een sigaretje roken ook
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League