Omer Jean (4e generatie) en Omer Géry (5e generatie) van Brouwerij Omer Vander Ghinste
Volledig scherm
PREMIUM
Omer Jean (4e generatie) en Omer Géry (5e generatie) van Brouwerij Omer Vander Ghinste © Joel Hoylaerts / Photonews

Al vijf generaties en 130 jaar ‘Omer’: het opmerkelijke levensverhaal van familiebrouwerij Omer Vander Ghinste

Opboksen tegen de groten. Dat doet de West-Vlaamse familiebrouwerij Omer Vander Ghinste nu al 130 jaar. En - zeker de laatste jaren - met succes. Met dank aan succesproduct ‘OMER.’. Dat binnenkort ook in de buurlanden vlotter over de toog moet gaan.

 1. Topman gemeenschapsonderwijs: "Organiseer onderwijs meer zoals hoger onderwijs en zet ambitieuzere leerkrachten voor de klas"
  Play
  91

  Topman gemeen­schaps­on­der­wijs: "Organiseer onderwijs meer zoals hoger onderwijs en zet ambitieuze­re leerkrach­ten voor de klas"

  Om het tekort aan leerkrachten op te vangen, moet het onderwijs anders georganiseerd worden, meer zoals het hoger onderwijs. Daarvoor pleit Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs GO!. “Zet grotere groepen samen voor klassikaal onderwijs en begeleid leerlingen voor oefeningen en coaching in kleine groepjes”, verklaart hij. Hij pleit er ook voor om ambitieuze leerkrachten, zoals mensen die in de industrie werken, voor de klas te zetten om het niveau van de leerlingen op te krikken.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.