Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) © BELGA

Al ruim 1.800 dossiers ingediend voor nieuwe Mijn VerbouwPremie: dit zijn de populairste categorieën

Een dag nadat het loket werd geopend om de nieuwe Mijn VerbouwPremie aan te vragen, werden er al 1873 dossiers ingediend. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) aan onze redactie. Premieaanvragen voor dakwerken en nieuwe ramen en deuren zijn de populairste categorieën.

30 reacties

 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Opletten ,nadien zullen ze wel met een extra belasting kome voor de zuinigheid zoals met het min. ,niet gemeten duur VREG capaciteitstarief voor de zuinige verbruiker die weeral gestraft wordt en de leugens , bedrog van de terugdraaiende teller met zonnepanelen . Men bedriegt ons altijd
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Als oudere is het toch niet evident om al die dingen in te vullen maar we doen ons best en het moet lukken. Mooi meegenomen in ieder geval dus moet je er ook wat voor over hebben.
 • vanaeken jokke

  2 maanden geleden
  Een huurder hoeft niet te investeren in een verhuurder zijn eigendom Marcel Willems.Het is de plicht van de verhuurder een deftig huis aan de huurders aan te bieden en niet zoals de huisjesmelkers.
 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  Die premies zijn enkel voor de burgers die voldoende verdienen om te investeren .Dus de anderen die huren kunnen het vergeten
 • Alain Heyrman

  2 maanden geleden
  Ik wacht nog even af om een premie aan te vragen tot de oorlog voorbij is.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. WEERBE­RICHT. Enkel nog lichte sneeuw verwacht na eerste winterprik, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie
  Play
  80

  WEERBE­RICHT. Enkel nog lichte sneeuw verwacht na eerste winterprik, KMI waarschuwt voor CO-intoxica­tie

  We hebben de eerste winterprik in ons land gehad. Vooral in Wallonië heeft het gesneeuwd en daar blijft de sneeuw ook liggen. In delen van Oost-Vlaanderen en Limburg viel er eveneens sneeuw. In de rest van het land ging het vooral om smeltende sneeuw. Inmiddels is het geleidelijk droog in het westen, terwijl er elders nog wat lichte regen kan vallen en in de Ardennen lichte sneeuw. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.