Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Al meer dan 5.000 Belgen gerepatrieerd uit buitenland: “Grootste repatriëringsactie ooit van Belgische overheid”

De Belgische overheid heeft al meer dan 5.000 Belgen gerepatrieerd, die door de uitbraak van het nieuwe coronavirus vastzaten in het buitenland. Dat heeft woordvoerder Yves Stevens gezegd op de dagelijkse briefing van de FOD Volksgezondheid. 

5 reacties

 • Patrick Desmet

  2 jaar geleden
  zou eens willen weten of dit echt wsar is wat jullie shrijven? ik werk en woon 15 jaar in Thailand en de laatste 6 maanden door omstandigheden illegaal nu in Thailand zonder financiele hulp en achterstal huur. ik was in contact met ambassade in Thailand en Buitenlandse zaken in Belgie maar die zien het niet zo belangrijk om enige hulp te bieden aan een Belg in nood.Ik ben geen racist maar als ik hoor wat de Belgishe staat doet voor immigranten en niet voor eigen onderdànen
 • julien de meulder

  2 jaar geleden
  en worden deze mensen in quarentaine geplaatst voor 14 dagen anders hebben wij alle moeite gedaan voor niks;
 • bart Vermeulen

  2 jaar geleden
  Meneer Vanderelst, wees blij gezind dat u slechts “vastzit” in een westers land ipv andere landgenoten in Afrika of zuid Amerika. De Belgische overheid is geen reisverzekering. Een land met 70 jaar zonder zorgen heeft sommige mensen zeer laks gemaakt.
 • Julien Tijtgat

  2 jaar geleden
  Ik hoop maar dat ze die mensen die terug komen twee weken in quarantaine plaatsen om iedereen hier te beschermen voor het virus terug erger wordt
 • Lea Vandervorst

  2 jaar geleden
  Franciscus Vander Elst Wij zitten vast in Spanje, hebben de ambassade gecontacteerd, die stellen voor van Alicante naar Barcelona laat in de avond dan een hotel opzoeken ( die gesloten zijn ) en dan de volgende namiddag naar Brussel. Waar ga wij ondertussen eten of iets drinken. De ambassade is er enkel voor de bevoordeligde en laten de gewone Belg stikken.