Volledig scherm
© RV

Al meer dan 19.000 Belgen gaan maand lang geen vlees eten

Al meer dan 19.000 Belgen hebben zich ingeschreven voor de VeggieChallenge van de vzw Eva. Daarmee engageren ze zich om vanaf vandaag een maand lang vegetarisch of veganistisch te eten.

27 reacties

  • Christine Laevers

    1 maand geleden
    Ik vind het positief dat mensen gewoon proberen een maand lang geen vklees te eten. Dat is een ervaring. Waarom niet ? Ik blijf carnivoor : eend en kip recht van de boerderij, ragondin (lapin du marais), hert, everzwijn,, varken en rund van de slager. Nooit de supermarkt. Kleine hoeveelheden en ik moet het beest zien in het vlees, dus niks gehakt of charcuterie.
  • frans Venloo

    1 maand geleden
    Dikke proficiat daar is moed voor nodig .
  • Geert Tamsyn

    1 maand geleden
    Inderdaad veel onwetendheid.
  • Anne Van Duysen

    1 maand geleden
    In de les biologie omschrijft men het menselijke zoogdier toch als omnivoor ?
  • PAUL PEETERS

    1 maand geleden
    en wat is de co2 uitstoot voor het vervaardigen van die vleesvervangers?
  1. Vandenbroucke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven
    93

    Vandenbrou­c­ke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven

    “We mogen echt niet pokeren met de capaciteit en de draagkracht van onze ziekenhuizen.” Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), gezegd bij VTM NIEUWS over eventuele versoepelingen. Hij wilde zich niet uitspreken of de horecazaken zullen mogen heropenen op 1 mei. Over het verbod op niet-essentiële reizen dat geldt tot en met 18 april, zei de minister dat hij ervan uitgaat dat dit niet zal worden verlengd. Wél komen er controles en sancties voor mensen die bij terugkeer uit een rode zone zich niet laten testen.
  1. Bedenkster van de Finse ovenschotel die wereld verovert: “Toevallig lagen alleen nog fetakaas en kerstomaatjes in mijn koelkast”
    PREMIUM

    Bedenkster van de Finse ovenscho­tel die wereld verovert: “Toevallig lagen alleen nog fetakaas en kerstomaat­jes in mijn koelkast”

    Wie vanavond fetakaas met kerstomaatjes uit de oven voorgeschoteld krijgt, heeft dat maar aan één vrouw te danken: de Finse Jenni Häyrinen (40). Nadat deze foodblogster in 2019 geheel toevallig haar ‘uunifetapasta’ bedacht en daarbij in eigen land voor uitverkochte winkelrekken zorgde, is het ovengerecht dankzij Instagram en TikTok nu ook bij ons hot. “Hoewel weinig gerechten nochtans zò simpel zijn, maar misschien verklaart net dat het succes”, vertelt ze ons vanuit Helsinki.
  2. Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan”

    Coronacom­mis­sa­ris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan”

    Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. "We kunnen nu beter niet te snel gaan", zegt Facon in een interview met De Tijd. Ook viroloog Marc Van Ranst zegt dat 1 mei “onmogelijk” wordt.
  1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
    Play
    Later Als Ik Groot Ben

    Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

  2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
    Play
    De Vuilste Jobs van Vlaanderen

    Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len