thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Al meer dan 16.000 handtekeningen voor petitie om standbeelden Leopold II uit Brussel weg te nemen, Tommelein wil beeld in Oostende niet verwijderen

Naar aanleiding van de protesten tegen racisme in de VS werd een online petitie gelanceerd om alle standbeelden van de voormalige Belgische koning Leopold II in Brussel te verwijderen. Intussen hebben al meer dan 16.000 personen de petitie ondertekend. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) is alvast niet van plan om het standbeeld in zijn stad weg te nemen.

54 reacties

 • Willy De Backer

  1 jaar geleden
  Als de bandietenstreken bewezen zijn moet men deze schurkenstandbeelden uit het beeld laten verdwijnen !
 • Christiaan Dejonghe

  1 jaar geleden
  Leopold 2 heeft meer mensen laten ombrengen dan Hitler. Zo iemand verdient geen standbeeld. Het zou mooi zijn als iemand van ons koningshuis de moed zou hebben om zich te verontschuldigen ten aanzien van de Congolese bevolking.
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Dommelein zou het graag laten staan om het later te zien vervangen door een beeld van hem persoonlijk.Dus laten staan voor het brons(milieubewust).
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  We gommen de geschiedenis weg. Wanneer die standbeelden moeten verdwijnen dan zouden wij ook best de triomfboog in het Jubelpark ook meteen afbreken en ook het museum Tervuren ende koninklijke galerij in Oostende. Opgeruimd staat nietjes, nietwaar!
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Ik woon in Rusland , dat heeft men met alles wat te maken had met Stalin ook gedaan . En Rusland is veel grote dan België .Dat tenslotte maar een zakdoek groot is . Tenzij dat slippendragers zoals Don De Croo dit zal willen tegenhouden . Want hij aanbid dat koningshuis .
 1. Recente incidenten met wolven zorgt voor piek in aanvragen voor wolfwerende omheiningen

  Recente incidenten met wolven zorgt voor piek in aanvragen voor wolfweren­de omheinin­gen

  Er zijn op korte tijd 170 aanvragen ingediend voor het plaatsen van wolfwerende omheiningen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir in het Vlaams Parlement gezegd. Naar aanleiding van recente incidenten met wolven dringen coalitiepartners CD&V en Open Vld aan op extra maatregelen. Minister Demir zegt dat het bestaande protocol wordt geëvalueerd en dat er op 12 oktober een nieuw overleg komt met alle betrokkenen.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Grote zorgen om Belgische prinses Marie-Christine in Amerika: “Ze wordt gemanipuleerd door haar gokverslaafde man”
  PREMIUM
  Royalty

  Grote zorgen om Belgische prinses Ma­rie-Christine in Amerika: “Ze wordt gemanipu­leerd door haar gokver­slaaf­de man”

  Er zijn grote zorgen om prinses Marie-Christine (69), de tante van koning Filip die afgelegen in de VS woont en alle banden met familie en vrienden heeft doorgeknipt. Haar man Jean-Paul Gourgues (79) zou haar manipuleren. “Hij kan haar wijsmaken wat hij wil. Hij heeft haar zelfs vliegangst aangepraat zodat hij haar fortuin kon vergokken”, zegt een oude vriend in Story. Ook Marie-Christines zus, prinses Esmeralda, spreekt in het weekblad van een triestige situatie.