thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Al meer dan 16.000 handtekeningen voor petitie om standbeelden Leopold II uit Brussel weg te nemen, Tommelein wil beeld in Oostende niet verwijderen

Naar aanleiding van de protesten tegen racisme in de VS werd een online petitie gelanceerd om alle standbeelden van de voormalige Belgische koning Leopold II in Brussel te verwijderen. Intussen hebben al meer dan 16.000 personen de petitie ondertekend. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) is alvast niet van plan om het standbeeld in zijn stad weg te nemen.

54 reacties

 • Willy De Backer

  1 jaar geleden
  Als de bandietenstreken bewezen zijn moet men deze schurkenstandbeelden uit het beeld laten verdwijnen !
 • Christiaan Dejonghe

  1 jaar geleden
  Leopold 2 heeft meer mensen laten ombrengen dan Hitler. Zo iemand verdient geen standbeeld. Het zou mooi zijn als iemand van ons koningshuis de moed zou hebben om zich te verontschuldigen ten aanzien van de Congolese bevolking.
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Dommelein zou het graag laten staan om het later te zien vervangen door een beeld van hem persoonlijk.Dus laten staan voor het brons(milieubewust).
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  We gommen de geschiedenis weg. Wanneer die standbeelden moeten verdwijnen dan zouden wij ook best de triomfboog in het Jubelpark ook meteen afbreken en ook het museum Tervuren ende koninklijke galerij in Oostende. Opgeruimd staat nietjes, nietwaar!
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Ik woon in Rusland , dat heeft men met alles wat te maken had met Stalin ook gedaan . En Rusland is veel grote dan België .Dat tenslotte maar een zakdoek groot is . Tenzij dat slippendragers zoals Don De Croo dit zal willen tegenhouden . Want hij aanbid dat koningshuis .
 1. Marc Dutroux, de ergste psychopaat die ons land ooit meemaakte: “Waarom ik steeds twee meisjes tegelijk vasthield? Anders zouden ze eenzaam worden”
  PREMIUM

  Marc Dutroux, de ergste psychopaat die ons land ooit meemaakte: “Waarom ik steeds twee meisjes tegelijk vasthield? Anders zouden ze eenzaam worden”

  Het is al bijna een kwarteeuw geleden dat Sabine en Laetitia werden bevrijd uit de gruwelkelder van Marcinelle. Hun ontvoerder, Marc Dutroux (nu 64), waande zich God. Heerser over zijn slachtoffers én z’n handlangers. Dat zijn eigen domheid hem de das zou omdoen, had de meester-manipulator nooit gedacht. “Ik geef jullie twee meisjes”, begon hij zijn huiveringwekkende bekentenissen tegen de speurders.