“Hierbij een warme oproep aan alle managers en webmasters om de NotFound-applicatie op hun website te installeren", zegt Heidi De Pauw, CEO van Child Focus.
Volledig scherm
“Hierbij een warme oproep aan alle managers en webmasters om de NotFound-applicatie op hun website te installeren", zegt Heidi De Pauw, CEO van Child Focus. © RV

Al meer dan 137 miljoen opsporingsberichten van vermiste kinderen bekeken dankzij NotFound

NotFound, de webapplicatie van Missing Children Europe die website-eigenaars kunnen downloaden om 404-foutmeldingen ("pagina niet gevonden") om te zetten in opsporingsberichten van vermiste kinderen, heeft sinds de lancering in 2012 al meer dan 137 miljoen opsporingsberichten verspreid. Dat meldt Child Focus naar aanleiding van de vierde editie van de NotFound-dag op 25 september. 

 1. 4 jaar cel met uitstel voor oom die 12-jarige Ilias uit Mortsel ontvoerde: “Benyamine E.M. heeft een kind van 12 verborgen gehouden met een list. Dat Ilias zelf mee wilde, is minder van belang.”
  PREMIUM
  Mortsel

  4 jaar cel met uitstel voor oom die 12-jarige Ilias uit Mortsel ontvoerde: “Benyamine E.M. heeft een kind van 12 verborgen gehouden met een list. Dat Ilias zelf mee wilde, is minder van belang.”

  De Antwerpse correctionele rechtbank heeft Benyamine E.M. (26) dinsdagochtend veroordeeld tot 4 jaar gevangenis met uitstel. In september van vorig jaar ontvoerde hij zijn 12-jarige neefje Ilias en nam hij hem mee op een trektocht door de natuur, allemaal zonder zijn ouders daarover in te lichten. “Benyamine heeft meer dan eens gezegd dat Ilias niet met hem mee mocht. Maar de jongen bleef aandringen. Benyamine beschouwt Ilias als zijn klein broer en heeft dan toegegeven.”
 2. Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”
  PREMIUM

  Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”

  “Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?