De mobiele app CovidSafeBE op een smartphone, ter illustratie.
Volledig scherm
De mobiele app CovidSafeBE op een smartphone, ter illustratie. © Photo News

Al meer dan 11 miljoen coronacertificaten in ons land gedownload

Er zijn in België al meer dan 11 miljoen COVID-certificaten gedownload. Dat blijkt uit cijfers van Digitaal Vlaanderen en CovidSafeBE, een samenwerking van verschillende overheidsdiensten. Een COVID-certificaat of digitaal coronacertifcaat geeft aan of iemand na vaccinatie, een negatieve test of na herstel van COVID-19 'covid safe' is. Het certificaat is sinds 1 juli beschikbaar om veilig te reizen binnen de EU en vanaf 13 augustus wordt het ook gebruikt voor grote evenementen in België.

 1. Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”
  PREMIUM

  Van Ranst en Van Gucht leggen uit waarom Pukkelpop schrappen juiste beslissing was: “We zeggen al maanden dat het hiervoor te vroeg is”

  Pukkelpop wordt voor de tweede keer afgelast. De deltavariant van het coronavirus, nu verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de besmettingen in ons land, is de spelbreker. Maar experten waarschuwden maanden geleden al dat een vierdaags festival met 66.000 bezoekers ook in de derde week van augustus wellicht niet zou kunnen. Virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst verklaren waarom het de juiste beslissing was Pukkelpop te schrappen.
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.