Het afval werd onder meer verzameld op een in onbruik geraakt stukje snelweg.
Volledig scherm
Het afval werd onder meer verzameld op een in onbruik geraakt stukje snelweg. © BELGA

Al meer dan 100.000 kubieke meter afval opgehaald uit Luikse straten

In de stad Luik is sinds de overstromingen van midden juli al ruim 100.000 kubieke meter afval opgehaald. Dat blijkt uit een telling van het stadsbestuur. Het afval komt uit bijna 6.500 getroffen huizen en ruim 35 kilometer aan overstroomde straten.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Wanneer krijg je een derde coronaprik? En hoe zit het met de bijwerkingen? Vaccinatie-expert beantwoordt 9 prangende vragen
  PREMIUM

  Wanneer krijg je een derde coronaprik? En hoe zit het met de bijwerkin­gen? Vaccinatie-ex­pert beant­woordt 9 prangende vragen

  Een dikke week geleden zijn zorgverleners in ons land - ruim na Israël en Hongarije - begonnen met de toediening van een derde coronaprik. Maar voor wie is die nodig, welke combinaties met de vorige vaccins zijn mogelijk en moeten we weer rekening houden met tijdelijke bijwerkingen als hoge koorts? We bestookten Dirk Ramaekers, het hoofd van de Task Force Vaccinatie, met een batterij vragen.
 2. Dashcambeelden tonen opvallend geval van verkeersagressie op E40 richting Brussel: “Zie hem doen, dat gaat accidenten geven!”
  Play

  Dashcam­beel­den tonen opvallend geval van verkeers­agres­sie op E40 richting Brussel: “Zie hem doen, dat gaat accidenten geven!”

  Op dashcambeelden is een opvallend geval van verkeersagressie te zien op de E40 richting Groot-Bijgaarden ter hoogte van Brussel. Een achterliggende weggebruiker probeert in te voegen voor een vrachtwagen. Daarna begint de bestuurder agressief te gesticuleren en ramt hij de vrachtwagen bijna. Door plots van rijbaan te wisselen, kan een motorrijder hem amper ontwijken.