Tina Martens en Sandrine Cnapelinckx werden vandaag verhoord in het Brussels Parlement.
Volledig scherm
Tina Martens en Sandrine Cnapelinckx werden vandaag verhoord in het Brussels Parlement. © BELGA

Al in 2006 zitpenningen aan bestuurders Samusocial uitgekeerd

Reeds in 2006 werden zitpenningen uitgekeerd aan bestuurders van de daklozenorganisatie Samusocial. De regeringscommissarissen hebben dat vernomen na het opmaken van hun rapport aan de regering. Dat verklaarden Tina Martens en Sandrine Cnapelinckx vandaag tijdens een hoorzitting in het Brussels Parlement. Het toekennen van zitpenningen werd pas begin 2014 door de algemene vergadering van de vzw voorzien.

 1. MR onder druk om ook cumulverbod in te voeren
  Politiek

  MR onder druk om ook cumulver­bod in te voeren

  Het cumulverbod dat bij de PS in de stijgers staat, verhoogt de druk op de MR om eveneens overstag te gaan. Of dat hoopt toch Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi, die de Franstalige liberalen oproept om hun parlementsleden te verbieden nog tegelijk burgemeester of schepen te zijn. In één adem vraagt ze de MR ook enkele andere 'probleemgevallen' aan te pakken, zoals het burgemeesterschap van de in opspraak gekomen Armand De Decker.
 2. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.