Illustratie kinderopvang. Rechts mama Sofie Deleu uit Haacht
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie kinderopvang. Rechts mama Sofie Deleu uit Haacht © rv/Photo News

“Al 24 keer ‘Sorry, we zitten vol’ gekregen”: ouders over helse zoektocht, nu in totaal al 59 crèches zijn gesloten

De lijst met gesloten crèches wordt heel lang nu ook acht kinderdagverblijven in Limburg failliet zijn en 200 kinderen plotseling op straat staan. In totaal zijn er dit jaar al zeker 59 crèches gesloten of geschorst. Verschillende ouders zijn daardoor op zoek naar een nieuwe opvang. Een mama (34) getuigt over de helse zoektocht: “Je wilt als ouder ook écht eentje met goede referenties. Niet zomaar de eerste de beste.”

40 reacties

 • marcel cloots

  2 maanden geleden
  Al 15 jaar onafgebroken is de minister van welzijn en volksgezondheid een CD&V-minister. Wat hebben die verwezenlijkt tijdens hun vet betaalde job?
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Niet zeveren hé, onze regeringen doen het heel goed ,ze hebben een heel lange lijst experten die alles in goede banen leiden ,kosten doen er niet toe ,een beetje meer of minder schulden het maakt geen bal uit, het zijn toch degene die werken en gewerkt hebben die de put moeten vullen.
 • Paul Stausens

  2 maanden geleden
  @Wesley Kenis. Ik heb 8 x meer bijgedragen voor mijn pensioen dan ik terug krijg. Omdat ik, en velen met mij, gedwongen solidair moeten zijn. Je kan in dit land 0,0 bijdragen, en van alle mogelijke steunmaatregelen genieten. Eerlijk is anders.
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  De overheid is specialist in generaliseren en alzo ondernemingen de grond in boren zodat hun vriendjes advokaten en curatoren veel werk hebben .
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  M9nique asaert: ouderen hebben geen klein pensioen, ze hebben een correct pensioen, maar het is nog degelijk geindexeerd geweest. Als je echt een correct pensioen wil, dan moet je de huige index toepassen op ALLE voorgaande jaren dat je gewerkt hebt en dzn kom je maar tot 1 conclusie: ze zijn onbetaalbaar en de reden is simpel: te veel overheid die zich let alle beloeit en geld uitstrooiit over heel de wereld. En dat geld ook voor de opvang.
 1. Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpakket tot nu toe”
  Play

  Premier De Croo bevestigt ruim 90 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpak­ket tot nu toe”

  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan op een persconferentie. Het gaat onder meer om luchtdoelraketten en machinegeweren. De totale waarde van alle geleverde en toegezegde militaire hulp staat nu op 223,4 miljoen euro. Daarnaast stuurt ons land ook voor 69 miljoen euro aan humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land.
 2. Economische Inspectie en Beroepsinstituut Vastgoedmakelaars (BIV) starten onderzoek naar Hans Immo: “Indicaties van misleidende handelspraktijken”

  Economi­sche Inspectie en Beroepsin­sti­tuut Vastgoedma­ke­laars (BIV) starten onderzoek naar Hans Immo: “Indicaties van misleiden­de handels­prak­tij­ken”

  Zowel de Economische Inspectie van de FOD Economie als het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) starten een onderzoek naar het vastgoedkantoor ‘Hans Immo’. Dat gebeurt nadat HLN onthulde dat het kantoor een vergelijk-website bouwde om klanten te misleiden en naar zichzelf door te sturen. “Consumenten hebben recht op correcte informatie”, reageert Staatssecretatis voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open Vld).
 1. Hoe voelen patiënten het geneesmiddelentekort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”
  PREMIUM
  4

  Hoe voelen patiënten het geneesmid­de­len­te­kort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”

  “Sorry, maar dat geneesmiddel is er momenteel niet”: het wordt stilaan een standaardzin bij de apothekers in ons land. De laatste maand waren 379 geneesmiddelen - vaak tijdelijk - onbeschikbaar en er is niet altijd een alternatief voorhanden. Hoe voelen patiënten en artsen het geneesmiddelentekort? “We kunnen niet altijd dezelfde kwaliteit van medicatie garanderen”, zegt neuroloog Patrick Santens (UZ Gent).