Illustratie kinderopvang. Rechts mama Sofie Deleu uit Haacht
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie kinderopvang. Rechts mama Sofie Deleu uit Haacht © rv/Photo News

“Al 24 keer ‘Sorry, we zitten vol’ gekregen”: ouders over helse zoektocht, nu in totaal al 59 crèches zijn gesloten

De lijst met gesloten crèches wordt heel lang nu ook acht kinderdagverblijven in Limburg failliet zijn en 200 kinderen plotseling op straat staan. In totaal zijn er dit jaar al zeker 59 crèches gesloten of geschorst. Verschillende ouders zijn daardoor op zoek naar een nieuwe opvang. Een mama (34) getuigt over de helse zoektocht: “Je wilt als ouder ook écht eentje met goede referenties. Niet zomaar de eerste de beste.”

40 reacties

 • marcel cloots

  2 maanden geleden
  Al 15 jaar onafgebroken is de minister van welzijn en volksgezondheid een CD&V-minister. Wat hebben die verwezenlijkt tijdens hun vet betaalde job?
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Niet zeveren hé, onze regeringen doen het heel goed ,ze hebben een heel lange lijst experten die alles in goede banen leiden ,kosten doen er niet toe ,een beetje meer of minder schulden het maakt geen bal uit, het zijn toch degene die werken en gewerkt hebben die de put moeten vullen.
 • Paul Stausens

  2 maanden geleden
  @Wesley Kenis. Ik heb 8 x meer bijgedragen voor mijn pensioen dan ik terug krijg. Omdat ik, en velen met mij, gedwongen solidair moeten zijn. Je kan in dit land 0,0 bijdragen, en van alle mogelijke steunmaatregelen genieten. Eerlijk is anders.
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  De overheid is specialist in generaliseren en alzo ondernemingen de grond in boren zodat hun vriendjes advokaten en curatoren veel werk hebben .
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  M9nique asaert: ouderen hebben geen klein pensioen, ze hebben een correct pensioen, maar het is nog degelijk geindexeerd geweest. Als je echt een correct pensioen wil, dan moet je de huige index toepassen op ALLE voorgaande jaren dat je gewerkt hebt en dzn kom je maar tot 1 conclusie: ze zijn onbetaalbaar en de reden is simpel: te veel overheid die zich let alle beloeit en geld uitstrooiit over heel de wereld. En dat geld ook voor de opvang.