Op 17 maart vond de succesvolle Oekraïne 12-12-dag plaats, georganiseerd door de Vlaamse media. Op het einde van de dag was er 17,7 miljoen euro ingezameld.
Volledig scherm
Op 17 maart vond de succesvolle Oekraïne 12-12-dag plaats, georganiseerd door de Vlaamse media. Op het einde van de dag was er 17,7 miljoen euro ingezameld. © RV

Al 24,8 miljoen euro ingezameld voor Oekraïne 12-12

Ongeveer drie weken nadat Oekraïne 12-12 werd gelanceerd, heeft het samenwerkingsverband van verschillende hulporganisaties maar liefst 24.829.113 euro ingezameld. Het ingezamelde geld wordt aangewend om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke instroom van vluchtelingen uit Oekraïne.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. ONZE OPINIE. “De Oekraïne-crisis is geen sprint, maar een marathon. Hebben we daar de leiders voor?”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “De Oekraïne-cri­sis is geen sprint, maar een marathon. Hebben we daar de leiders voor?”

  Vlaanderen toont zich de laatste weken en dagen enorm solidair met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en het draagvlak voor strenge sancties tegen het regime van Poetin is groot. “Maar hoelang nog?”, vraagt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert zich af. “Corona heeft ons al geleerd hoe snel samenhorigheid kan verdampen. Populistische partijen zitten op vinkenslag om electoraal voordeel te halen uit de chaos die mogelijk zal ontstaan.”
 3. Yulia (17) kon deze week nog nét de hel van Marioepol ontvluchten: “Onze tuin werd als massagraf gebruikt”
  PREMIUM

  Yulia (17) kon deze week nog nét de hel van Marioepol ontvluch­ten: “Onze tuin werd als massagraf gebruikt”

  “Ik heb niks meer. Geen huis. Geen school. Geen contact met familie en vrienden. Geen persoonlijke spullen. We moesten kiezen tussen twee zelfmoordmissies: blijven of vluchten. We kozen voor dat laatste.” Haar woorden gaan door merg en been. De 17-jarige Yulia Karpenko kon amper vier dagen geleden ontsnappen aan de gruwel in Marioepol. Ze schuilde in het Drama Theater. Een dag na haar vertrek werd het gebombardeerd. “De dood is overal in de stad”, vertelt ze emotioneel.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.