Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Al 21 onbekende lichamen geïdentificeerd door DNA-databank voor vermiste personen

De DNA-databank voor vermiste personen is een succes. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek (NICC) woensdag gemeld. Sinds de oprichting van de databank vier jaar geleden werden 273 nieuwe profielen toegevoegd en kon de databank in 21 gevallen bijdragen aan de identificatie van onbekende lichamen of lichaamsdelen.

1 reactie

 • Dirk Bytebier

  1 jaar geleden
  Super ! Dit enkel en alleen maar om criminelen mee op te sporen
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. 
RECONSTRUCTIE. Zo werden de sancties voor werkonwillige werklozen in het laatste halfuur nog uit de begrotingsakkoord geschrapt
  PREMIUM
  171

  RECON­STRUC­TIE. Zo werden de sancties voor werkonwil­li­ge werklozen in het laatste halfuur nog uit de begrotings­ak­koord geschrapt

  Een financiële sanctie voor werklozen die meer dan twee keer een opleiding voor een knelpuntberoep weigeren? De maatregel - die nochtans van in het begin onbespreekbaar was voor de PS - bleef tot de laatste minuten op de tafel op het begrotingsconclaaf liggen. Maar in het laatste halfuur werd “de maatregel, waar in het groot Bouchez op staat” van tafel gewipt.