Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Al 17.000 eigenaars van zonnepanelen hebben premie aangevraagd

In één week tijd hebben al 17.000 eigenaars van zonnepanelen de compensatiepremie aangevraagd voor het wegvallen van de voordelen van de terugdraaiende teller. Dat schrijft ‘Het Belang van Limburg’ vrijdag.

25 reacties

 • Wim Dhondt

  1 jaar geleden
  15 jaar was ons een terugdraaiende teller. Beloofd. Met de prosumententax zouden we de investering op 10 à 12 jaar terugverdiennen. Nu nooit. De premie is een zoethoudertje. Geloof nooit een politieker.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Deze mensen hebben actief bijdragen tot het milieu en de beschikare energie dus verdienen ze die premie wel. Eigenlijk zou in de toekomst bijna iedereen zonnepanelen moeten hebben dan kunnen die kerncentrales allemaal gesloten worden.
 • Guy Snoeckx

  1 jaar geleden
  Wilfried kent er weer eens niks van. Mensen die zonnepanelen gelegd hebben in 2020 (ik ook) hebben zero voordelen gekregen. Zero. Het enige voordeel was de terugdraaiende teller. Wat moeten we dan doen, Wilfried? De premie niet pakken? Je kunt het dan vergelijken met een appelboomgaard. Telkens als wij niet thuis zijn, mag iedereen onze appelen zo goed als gratis komen plukken (stelen), om ze dan te verkopen aan de normale verkoopsprijs.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Waarom moet ik de stroom betalen van lieden met zonnepanelen? Maak je eigen stroom op en betaal net als ieder ander in de avond voor je stroom.
 • Anita Logé

  1 jaar geleden
  Had ze pas 2jaar laten plaatsen , een mens is niet meer zeker, waar je nog profijt uit kunt halen en dan promoten ze de thuisbatterij , nog een beetje de werkmens uitmelken
 1. Overleg achter de schermen, maar nog geen ministers aan tafel: morgen erop of eronder voor regering-Jambon

  Overleg achter de schermen, maar nog geen ministers aan tafel: morgen erop of eronder voor regering-Jam­bon

  De Vlaamse regering blijft vanavond achter de schermen voortwerken aan een akkoord over de begroting en een compromis over het groeipakket. Een doorbraak of akkoord lijkt niet voor meteen. Er is druk overleg geweest in werkgroepen en er waren volop telefonische contacten, maar de ministers hebben nog niet opnieuw samen aan tafel gezeten. Het ziet ernaar uit dat het morgen erop of eronder wordt voor de regering-Jambon.