De Kinder Surprise Maxi hoort bij de chocoladeproducten die teruggeroepen worden.
Volledig scherm
De Kinder Surprise Maxi hoort bij de chocoladeproducten die teruggeroepen worden. © RV

Al 125 salmonella-infecties in Europa als gevolg van besmette chocoladeproducten Ferrero, Zorg en Gezondheid onderzoekt 16 gevallen in Vlaanderen

 Er zijn in verschillende Europese landen tot nu toe zowat 125 salmonella-infecties vastgesteld die gelinkt zijn aan besmette chocoladeproducten van het merk Ferrero. In eigen land spoort het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zestien mensen op die tussen januari en midden maart besmet geraakt zijn.

 1. Plotse windstoot blaast overkapping zomerbar in Oostnieuwkerke weg: auto’s beschadigd, zaak kan vanavond niet openen
  Oostnieuwkerke

  Plotse windstoot blaast overkap­ping zomerbar in Oostnieuw­ker­ke weg: auto’s beschadigd, zaak kan vanavond niet openen

  Bizar op deze warme en windstille zomerdag. Een korte maar hevige windstoot heeft de overkapping van zomerbar Bar Hazart langs de Rozestraat in Oostnieuwkerke zaterdagavond omver geblazen. Niemand raakte gewond, drie auto’s raakten wel beschadigd. “Vanavond moeten we helaas sluiten, normaal kunnen we morgen opnieuw openen”, zegt Louis Plancke (27) van Bar Hazart.
 2. FAVV roept op om Kinder Surprise-eitjes niet meer te eten na meerdere salmonella-uitbraken in Europa

  FAVV roept op om Kinder Surprise-ei­tjes niet meer te eten na meerdere salmonella-uitbraken in Europa

  Het Belgisch voedselagentschap FAVV roept op om 5 chocoladeproducten van het merk Ferrero niet meer te consumeren. De producten worden gelinkt aan een Salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. Dat werd bevestigd aan onze redactie. In Groot-Brittannië raakten al meer dan 60 mensen besmet na het eten van Surprise-eieren geproduceerd in de Ferrerofabriek in Aarlen. In België zijn er op dit moment nog geen bevestigde gevallen gelinkt aan deze uitbraak, zegt het FAVV.