Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

"Agressieve achterligger" dwingt automobilist 157 km/uur te rijden; 'vaste klant' van rechtbank heeft strafblad van 9 bladzijden

Een leraar (27) uit Gavere die achter het stuur werd betrapt met 2,30 promille alcohol in het bloed.   Een laagvlieger die met 157 km per uur tegen de lamp liep en pas in de rechtszaal verklaarde dat hij  dubbel zo snel als toegelaten reed omdat hij last had van een "agressieve achterligger".  Een vaste klant van de Halse rechtbank met 40 veroordelingen op zijn naam heeft een strafblad van negen bladzijden. Een dronken dertiger die met draaiende motor  in slaap viel aan een kruispunt en betrapt werd door een politiepatrouille. Het trok deze week allemaal onze aandacht in de politierechtbank.

17 reacties

 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  In België hebben we een rechtsstaat, geen politiestaat. Verder rekent 'de maatschappij' op schuldinzicht. Als de verkeerscrimineel ons blijft voorliegen van 'schuldinzicht' te hebben... dan mag er wél eens een straf die 'aan de ribben blijft kleven'. Voor verkeerscriminelen zou men beter de publieke schandpaal eens bovenhalen.
 • Bram De Clerck

  3 jaar geleden
  Al die voorstanders van een rijbewijs met punten moeten mij maar eens uitleggen wat dat helpt bij deze pipo's want het zijn deze individuen, de recidivisten en veelplegers die het gevaar zijn.
 • marijke boulet

  3 jaar geleden
  En dan komen ze hier in België zeuren van verklikkers en rijbewijs met punten ! Mensen die 10,20,30 keer betrapt zijn op dronken rijden , rijden zonder verzekering en rijbewijs krijgen dan een boete van paar honderd euro en maand of 2 rijverbod . Zolang onze rechters in hun droomwereld blijven wonen zal er niets veranderen aan rijgedrag van sommige .
 • Bob Boomer

  3 jaar geleden
  - Ja, ja, we gaan 'al' die veelplegers niet opsluiten want er zou er misschien ééntje bij zijn die zich toch wil aanpassen. De politieke correctheid hé.
 • marie-jose Marie-José Anthonis

  3 jaar geleden
  En met houden deze rechters zich bezig juist met de mensen die soms 1 km te snel rijden deze mensen zullen het nooit leren
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten