Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Agoria pleit voor verplichte opleiding in knelpuntberoep voor langdurig werklozen

Technologiefederatie Agoria vindt dat het verplichten van langdurig werklozen om een opleiding te volgen in een knelpuntberoep “geen taboe meer mag zijn”. De werkgeversorganisatie stelt voor om de uitkering te koppelen aan die opleiding.

 1. Klokkenluider en ex-CEO van bpost Jean Muls treedt uit de schaduw: “Geheime audiotapes? Ik deed dat omdat ik niet in de gevangenis wilde belanden”
  PREMIUM
  35

  Klokkenlui­der en ex-CEO van bpost Jean Muls treedt uit de schaduw: “Geheime audiotapes? Ik deed dat omdat ik niet in de gevangenis wilde belanden”

  Precies 266 dagen was hij CEO van bpost België. Maar in die korte tijd leek Jean Muls middenin een Netflix-serie te zijn beland. Hij stootte ‘stoemelings’ op fraude, raakte verweven in intriges, nam in het grootste geheim gesprekken op en werd na nog geen negen maanden aan de deur gezet. Voor het eerst krijgen we via een insider een blik onder de motorkap van het postbedrijf tijdens zijn meest tumultueuze periode. “Ik was gechoqueerd. Dit had ik nog nooit meegemaakt.”
 2. Thibeau (27) is topatleet en wetenschappelijk onderzoeker, ondanks verstandelijke beperking: “Leerkrachten zeiden dat ik zou eindigen in een dagcentrum”
  PREMIUM

  Thibeau (27) is topatleet en wetenschap­pe­lijk onderzoe­ker, ondanks verstande­lij­ke beperking: “Leerkrach­ten zeiden dat ik zou eindigen in een dagcentrum”

  “Mijn oud-leerkrachten geloven hun ogen niet als ze lezen dat ik wetenschappelijk onderzoek doe”, zegt Thibeau Bastien (27) en je ziet hoe hem dat - terecht - met trots vervult. Want de jongeman uit Mortsel heeft een verstandelijke beperking en niemand dacht vroeger dat hij meer zou kunnen dan zijn dagen slijten in een dagcentrum. “Maar dat heb ik zelf nooit geloofd. Ik kan goed interviewen, ben taalvaardig en heel goed met de computer. Terwijl mij op school computerlessen werden geweigerd.” En oh ja, Thibeau is ook nog eens een gewéldig atleet.