ANP
Volledig scherm
© ANP

Agentschap Zorg en Gezondheid: “Stem vakantieplanning maximaal af op vaccinatieplanning”

De vaccinatiecampagne begint goed op gang te komen waardoor tal van landgenoten de komende dagen en weken hun eerste prik krijgen. Samen met die eerste prik ook een datum voor de tweede prik. Die datum durft wel eens te botsen met de vakantieplannen. “We vragen om de vakantieplanning maximaal af te stemmen op de vaccinatieplanning”, zo roept het Agentschap Zorg en Gezondheid op bij VTM NIEUWS.

 1. Brede bevolking mag vaccin verwachten vanaf Pinksteren, in juni meer dan 750.000 inentingen per week

  Brede bevolking mag vaccin verwachten vanaf Pinksteren, in juni meer dan 750.000 inentingen per week

  Vlaanderen is vast van plan om vanaf de maand juni meer dan 750.000 vaccins per week te zetten, tegenover een 200.000-tal op dit moment. De brede bevolking onder de 65 jaar komt bovendien vanaf 23 mei, Pinksteren, aan de beurt voor hun coronaprik. Dat hebben minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en Dirk Dewolf, de topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid, op een persbriefing aangekondigd. Ondertussen onderzoekt het agentschap een mogelijke “anomalie” bij de uitnodigingen waardoor enkele duizenden tachtigers nog altijd op hun vaccin wachten.
 1. ONZE OPINIE. “Aan het werk, beste politici. Onze zomer ligt in uw handen”
  PREMIUM
  4

  ONZE OPINIE. “Aan het werk, beste politici. Onze zomer ligt in uw handen”

  Vaccineren en ventileren. Met die twee belangrijke V’s zoekt België de uitgang uit deze crisis. Ons land loopt zich warm voor een zomer waarin we opnieuw kunnen eten, drinken, dansen, sporten, samenkomen en reizen zonder al te veel coronamaatregelen. Pukkelpop of Tomorrowland met tienduizenden zwetende lijven op een zinderende wei? Nog een dikke drie maanden en het is zover. Tenminste, als we werk maken van die twee V’s.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije