Agentschap Zorg en Gezondheid roept op tot tweede prik: “Minstens even belangrijk als de eerste”

Het Agentschap Zorg en Gezondheid roept om toch zeker ook de tweede prik van het coronavaccin te laten toedienen. Ze merken dat de vaccinatiecentra heel wat vragen omdat mensen normaal gezien hun tweede prik in de zomervakantie krijgen. Sommige centra zijn daarin flexibeler dan andere. Het Agentschap vraagt om de vakantieplannen aan te passen aan de vaccinatie, en niet omgekeerd. “De tweede prik is even belangrijk als de eerste”, zegt woordvoerder Joris Moonens bij VTM NIEUWS. 

 1. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven
 2. Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldrecord van 3.590 kilometer fietsen op 7 dagen: “Door slaaptekort begon ik te hallucineren”

  Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldre­cord van 3.590 kilometer fietsen op 7 dagen: “Door slaapte­kort begon ik te hallucine­ren”

  Bredenaar Matthieu Bonne (29) toonde in Kamp Waes al aan heel Vlaanderen dat opgeven niet in zijn woordenboek staat en dat heeft hij nu weer bewezen. Hij fietste op 7 dagen tijd maar liefst 3.619 kilometer bij elkaar en kan zo opnieuw een wereldrecord op zijn naam schrijven. Een straffe prestatie, zeker gezien de tegenslag die hij onderweg gekend heeft. “Mentaal was dit het zwaarste dat ik al gedaan heb.”
  Bredene, Oostende, Brugge