Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © photo_news

Agenten vuren nadat ze bestelwagen met dertig migranten onderscheppen op E34 in Lille

De federale wegpolitie heeft gisteravond omstreeks 22.30 uur op de E34 in Lille, in de Kempen, een bestelwagen onderschept met dertig migranten aan boord. Het gaat om mensen uit Irak, Iran en Afghanistan. De bestuurder en passagiers sloegen meteen op de vlucht, bevestigt woordvoerder Peter De Waele een bericht van VRT Nieuws. De twee zouden nog altijd spoorloos zijn.

36 reacties

 • Jan Vanachter

  5 jaar geleden
  Dat samen bij zijn leden nu eens geld ronselt om die vluchtelingen te herbergen en te voorzien van eten, kleding en al hetheen die mensen nodig hebben. Ik vrees dat het even stil zal blijven.
 • Gaston Miar

  5 jaar geleden
  En waarom mogen ze niet naar het VK? Wat is Engeland meer dan de andere lidstaten? Laat ze toch de oversteek doen
 • alois philipsen

  5 jaar geleden
  Oei, nu gaat ge ene Calvo weer horen dat politie weeral fout is en niet mag schieten mogen enkel schieten met speelgoed revolvertjes.
 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Mensen, politici en hoog opgeleide 'intellectuelen' lezen hln immers niet in hun ivoren torens, dat merk je aan hun media goed-nieuwsshows toch? Het kan hen geen barst schelen zolang ze er zelf geen last van hebben en onze pensioenen gebruiken om economische illegalen een beter leven te geven.
 • Gerry Cle

  5 jaar geleden
  Sommige hier hebben nog altijd niet door dat het gaat om transit migranten die naar het VK willen. Ze begrijpen ook niet dat mensen, opeengepakt in een bestelwagen waarvan de chauffeur gevlucht is, in paniek kunnen raken. Hopelijk zijn ze zo verstandig om in België asiel aan te vragen. Vluchtelingen uit Irak, Iran en Afghanistan worden door Francken bijna ALTIJD aanvaard.
 1. Slachtoffers hard voor Studio 100-bazen Bourlon en Verhulst: “Ik zou beschaamd zijn in hun plaats”
  PREMIUM
  115

  Slachtof­fers hard voor Studio 100-bazen Bourlon en Verhulst: “Ik zou beschaamd zijn in hun plaats”

  Met een kort persbericht schoof Studio 100 de fors bekritiseerde Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof opzij. Over de inhoud van het rapport-Mussche, dat peilde naar een toxische bedrijfscultuur en grensoverschrijdend gedrag bij de pretparkengroep - geen woord. Ook voor de slachtoffers van de grote baas: geen woord. De ontgoocheling bij Michiel, Régis en Philip is groot. “Een sorry, was dat te veel gevraagd, misschien?”