Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Agenten Securail leggen werk neer nadat treinreiziger hond op hen loslaat

De agenten van veiligheidsdienst Securail in het station Luik-Guillemins hebben zaterdag een werkonderbreking gehouden na een ernstig geval van agressie vrijdagavond. Vakbond CGSP eist versterking tegen een toenemend aantal incidenten.

85 reacties

 • Rudy De Meyer

  4 weken geleden
  Stations enkel toegankelijk maken voor mensen die effectief de trein nemen en dus ook een geldig vervoersbewijs hebben. Gespuis buiten houden zal nooit volledig lukken maar het is mss een begin.
 • Leopold Vanhoof

  4 weken geleden
  Agenten, brandweerlui, hulpdiensten, treinbegeleiders, controleurs op de bus enz. zijn blijkbaar 'n boksbal geworden voor ontspoorde individuen die blijkbaar heel weinig in de weg gelegd wordt. Met dank aan aan onze hardwerkende politici en rechterlijke macht.
 • Lucien Switten

  4 weken geleden
  Op het houden van honden zouden belastingen moeten geheven worden, net zoals in Duitsland. Alleen al om de kosten van jaarlijks 1 miljoen (!) hondenbeten in België te verzorgen.
 • Frank Vekemans

  4 weken geleden
  De daders moeten nog meer gepamperd worden door partijen zoals Groen en Ecolo, dan gaat dit nog meer gebeuren, daders voelen zich vrijgevochten en beschermd door die beide partijen
 • Maurice Van der Leene

  4 weken geleden
  Let op mijn woorden die gast krijgt vermoedelijk toch geen straf en die loopt ondertussen al weer vrij en is al opnieuw bezig met dankzij de laksheid van ons rechtsysteem die op niets trekt en waar door er gangsters gevormd worden inplaats van ze uit te roeien. Maar dat het eens een politieker of een magistraat was die het slagtoffer moest zijn dan vliegen ze er op zoals en bende strondvliegen maar voor een brave burger vergeet het deze is eraan voor de moeite leve het falen van ons gerecht.7
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Bevestigd: burgemeesters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur
  12

  Bevestigd: burgemees­ters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur

  De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Vilvoords burgemeester Hans Bonte legt zondagnamiddag al meteen een besluit voor aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren, om het CST op te leggen in fitnesscentra.