Fad doet haar zegje bij RTL.
Volledig scherm
Fad doet haar zegje bij RTL. © RTL

Agente krijgt klappen tijdens arrestatie, rechtbankvoorzitter betreurt haar uitspraken: “Ze mag niet reageren zoals een gewone burger”

Sint-Joost-ten-NodeEen agente die vorige week aangevallen werd tijdens een Covid-controle in Sint-Joost heeft voor de camera van RTL nog een keer haar verhaal gedaan. Een man die hier illegaal verblijft, probeerde haar te wurgen en haar wapen af te nemen. “Op zo’n moment gaat er 2.000 volt door je lijf”, klinkt het. Ze vindt het schandalig dat de dader de dag zelf nog op vrije voeten kwam, maar rechtbankvoorzitter Luc Hennart roept op tot enige nuance. “De maatschappij moet goed beseffen dat die persoon later nog een straf krijgt. Agenten weten dat. Zij zouden niet mogen reageren zoals gewone burgers, zij zijn professionals.”

139 reacties

 • Geert jonckheere

  2 maanden geleden
  "de gewone burger" betekent dat dan dat de bevolking die geen uniform draagt voor achterlijk gehouden wordt?Kom uit je torens, we leven niet meer in de middeleeuwen.één woord, klassenjustitie die dringend hervormd moet worden.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Die magistraat heeft inderdaad gemakkelijk zeggen, elk jaar is er minder respect voor agenten en worden zij steeds meer het slachtoffer van geweld. ,Het gerecht moet een duidelijk gebaar geven dat dit niet meer getolereerd word en zeker niet betuttelend doen tegen deze agente, genoeg is genoeg!
 • Rudy van Wayenberge

  2 maanden geleden
  Het is dank zij onze "alleswetende" wereldvreemde rechters dat het nu zo ver gekomen is.Hopelijk krijgen ze nu het deksel op de neus!
 • jos duriau

  2 maanden geleden
  Iedereen weet , ook de daders , dat justitie veel te laks is , en dat de daders  steeds vrijuit gaan , laat de rechters een paar dagen mee patrouilleren in politieuniform maar dan wel in de moeilijke gebieden .
 • koen wouters

  2 maanden geleden
  De rechters en heel justitie zouden best nog een opleiding volgen ipv. de politie. Wanneer justitie eindelijk eens begon zijn werk te doen, zoals het hoort, zouden we minder van deze agressie zien.
 1. Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatiecentra
  5

  Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatie­cen­tra

  Vlaanderen gaat voor meer dan 4 miljoen euro medisch materiaal kopen zodat de vaccinatiecentra op tijd kunnen starten met vaccineren. Dat melden Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag. Door de snelle ontwikkeling van de vaccins, zal Vlaanderen geen aanspraak kunnen maken op de Europese procedure voor de tijdige aankoop van het extra materiaal, zeggen beide ministers in een mededeling.
 2. Onderzoekt brengt uitsluitsel: overleden 16-jarige zat aan het stuur en reed 100 km/uur tijdens ongeval in Leefdaal
  Leefdaal

  Onderzoekt brengt uitsluit­sel: overleden 16-jarige zat aan het stuur en reed 100 km/uur tijdens ongeval in Leefdaal

  Tijdens het dodelijk ongeval in Leefdaal zat de overleden T.A.S (16) uit Sint-Niklaas zelf achter het stuur. Na technisch-wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat hij het dubbel van de toegelaten snelheid van 50 km/uur reed. De passagier, ook een 16-jarige jongeman uit Leefdaal, werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en werd ondertussen verhoord. “Hij is zwaar in shock”, zegt Nele Michiels van het Leuvense parket.
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie