Mark Baert
Volledig scherm
© Mark Baert

Agent loopt schedelbreuk op bij rellen in Brussel: 71 jongeren opgepakt, vijf winkels beschadigd en tien voertuigen vernield

BrusselRelschoppers hebben zaterdagmiddag vernielingen aangericht in vijf winkels in de Louizalaan in Brussel. Bij de tussenkomst van de politie raakte een agent zwaargewond. Hij liep een schedelbreuk op. Tien wagens werden beschadigd. De rust keerde terug om 18.30 uur. Er werden 16 gerechtelijke en 55 administratieve aanhoudingen uitgevoerd, meldt het Brusselse parket zaterdagavond. Zondagochtend daalde het aantal gerechtelijke aanhoudingen met vijf. "Die personen zijn nu administratief aangehouden", klinkt het. 

374 reacties

 • Andre Wouters

  5 jaar geleden
  Hebben onze grootouders daarvoor moeten strijden om zo ons land in de vernieling te laten gaan door de politiekers !
 • Yves Van Rossem

  5 jaar geleden
  Volgens mij was het de fout van de agent dat hij per ongeluk geraakt werd en een verwonding opliep. Ik hoop dat deze agent goed verzekerd is want hij zal waarschijnlijk nog veroordeeld worden tot het betalen van een schadevergoeding aan de onruststokers wegens het verhinderen van hun activiteiten waar deze laatsen recht op hebben.
 • Erik Claessens

  5 jaar geleden
  De regering heeft het niet meer in de hand, dat is duidelijk.
 • Annelies Vandenbroeck

  5 jaar geleden
  Verbieden van elke soort manifestatie, nultollerantie en avondklok en verbod van samenscholing. Brussel onder curatele en boothcamps voor criminele jongeren. Want dit is niet vijf na twaalf maar half een. Maghrebijnse jongeren en kleurlingen goed in t oog houden, want het zijn altijd dezelfden over blanke jongeren hoor ik niets.
 • Parick De Wint

  5 jaar geleden
  Simpel op te lossen zet er gewoon onze zware jongens op en heeft ze groen licht om da jong crapuul aan te pakken. Hun ouders doen opdraaien voor de vernielingen of buiten uit België.
 1. Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”
  PREMIUM
  Koksijde

  Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”

  Een 58-jarige vrouw moet zich voor de rechtbank van Veurne verantwoorden voor brandstichting en opzettelijke slagen en verwondingen in Oostduinkerke. Volgens het Openbaar Ministerie stak de vrouw eind vorig jaar de woning van haar toenmalige partner in brand. Een dag nadat ze voorwaardelijk werd vrijgelaten, ging ze vervolgens haar overbuur te lijf met een mes. “Maar mijn cliënte betwist dat zij iets met de brandstichting te maken heeft”, aldus haar advocaat.
 2. Een baby maken is plots veel duurder geworden: “Vrouwen zoeken donorzaad op sociale media. Verontrustend”
  PREMIUM
  8

  Een baby maken is plots veel duurder geworden: “Vrouwen zoeken donorzaad op sociale media. Verontrus­tend”

  De prijs van donorsperma is op korte tijd “exuberant” gestegen. Dat zeggen de grootste fertiliteitscentra. Zaaddatabanken hebben de kosten zo opgedreven dat koppels en alleenstaande vrouwen hun kinderwens vaak niet meer kunnen betalen. En dus zoeken ze andere manieren om zwanger te geraken, zoals via sociale media. “Dat verontrust ons. Want wat daar rondhangt, zijn ‘wilde donoren’.”