Agent doodgeschoten in Spa: politie zoekt nog extra dader(s) en twee andere inzittenden van taxi

In Spa is gisterennacht een politieagent doodgeschoten. Een verdachte is opgepakt in de bossen, niet ver van waar de feiten zich afspeelden. Het parket van Luik bevestigt dat het om Ivo T. (36) gaat. De Nederlander zou al gekend zijn bij het gerecht voor slagen en verwondingen. De politie is nog op zoek naar één of meerdere andere daders en wil ook spreken met twee andere mensen die op het ogenblik van de feiten in de taxi zaten.

202 reacties

 • ETIENNE BOECKX

  3 jaar geleden
  Hoe benoem je iemand die zomaar 3 gelukkige kinderen van hun vader beroofd en van een gelukkige vrouw een treurige weduwe met drie kleine wezen !? Hoe benoem je zo iemand en welke straf geef je die man ? Geef je die nog een 2 de kans om ergens anders nog gelukkige gezinnen in hun ongeluk te storten ?
 • Elsje vervoort

  3 jaar geleden
  Deze morgen op de radio: de politievakbond eist strengere straffen. Mij goed, iemand met een mes of pistool op zak zou automatisch al voorbedachtheid aan zijn broek hebben. Maar wie gaat dat verdedigen? Socialisten willen hun kiesvee niet voor het hoofd stoten en liberalen willen minder overheid en dus zo weinig mogelijk investeren in gevangenissen, veiligheid en zelfs de SZ afbouwen. Wie dus?
 • Eddy van Dorst

  3 jaar geleden
  En geens al aan het nadenken hoe ge hem gaat vrijlaten?Onbekwaam tot op het bot en toch blijft dat maar graaien.
 • Eric Beirens

  3 jaar geleden
  Angstwekkend is wel dat toen destijds de jonge politie-inspecteur Kitty VNH door dat stuk crapuul werd neergeschoten het ging om 1 superzwaar delict op politiemensen om de 10 jaar en dat er NU 3 inspecteurs sneuvelen op amper 3 MAANDEN tijd !!! Waar eindigt deze escalatie ???
 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Ja dan komen ze wel hun steun betuigen aan het getroffen Korps en met woorden dat Politie belangrijk is. Maar om ze nadien een trap te geven en ze hun voordelen van de job te ontnemen zijn ze niet verlegen hé! Veel medeleven met de getroffen familie van die agent!
 1. Vicepremier Van Quickenborne: “40 procent van horecazaken controleert onvoldoende op Covid Safe Ticket”
  Play

  Vicepre­mier Van Quickenbor­ne: “40 procent van horecaza­ken contro­leert onvoldoen­de op Covid Safe Ticket”

  Volgens vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) controleert 40 procent van de horecazaken hun klanten niet voldoende op het Covid Safe Ticket (CST). “Men moet niet alleen de applicatie scannen, maar ook de identiteitskaart controleren om te zien of mensen met hun eigen pas rondlopen.” De vicepremier roept burgemeesters dan ook op om strenger toe te zien op de naleving van de maatregel. Dat liet hij weten tijdens een interview met VTM NIEUWS.
 2. HERLEES. Strengere quarantaineregels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuitstapjes meer - Moderna gaat boostervaccin voor nieuwe virusvariant ontwikkelen

  HERLEES. Strengere quarantai­ne­re­gels in het onderwijs en geen meerdaagse klasuit­stap­jes meer - Moderna gaat boostervac­cin voor nieuwe virusvari­ant ontwikke­len

  De coronacijfers in ons land blijven maar stijgen. Om die reden werd vandaag over strengere maatregelen beslist door het Overlegcomité. Ook is ons land het eerste land in Europa waar de nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant is vastgesteld. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 26 november.