De enorme afvalberg in Wandre
Volledig scherm
De enorme afvalberg in Wandre © RTL

Afvalberg van watersnood in Wallonië neemt reusachtige proporties aan: stank en hels lawaai is nachtmerrie voor buurtbewoners

Wasmachines, meubels, matrassen of fotoalbums: bezittingen van duizend gezinnen uit de overstroomde gebieden in Wallonië komen op een industrieterrein in Wandre, in de provincie Luik, op een enorme afvalberg terecht. Voor de buurtbewoners is de stank amper te harden. En vrachtwagens rijden dag en nacht af en aan. 

35 reacties

 • Lek Trician

  1 maand geleden
  les nr 1, koop nooit een huis vlakbij een berg rivier. les nr 2,huur altijd een huis vlakbij een berg rivier.
 • Bob Fréson

  1 maand geleden
  Nu komt nog het ergste: hout, glas, ijzer, steenpuin, plastiek, tuinafval, asbestplaten, machines, auto's, elektrische toestellen... allemaal apart gaan sorteren. Dat gaat nog maanden duren.
 • Sylvain Helsen

  1 maand geleden
  De federale minister van België voor Veiligheid. Ik neem aan dat dat minister Verlinden is. Zij moet onmiddellijk een wet maken die verbiedt dat afval in de grond wordt gestopt. En dan heb ik het met name over het afval resulterend uit de watersnoodramp in het zuiden van België. Richt maar meteen een overlegcomité op met betrekking tot veiligheid. Want er zullen waarschijnlijk weer een stuk of zeven ministers bij betrokken moeten worden. Minister Verlinden moet het voortouw nemen.
 • gilbert Gijdé

  1 maand geleden
  die mensen hebben nog niet genoeg geleden,d'r moet toch iets aan de stank te doen zijn.Het ongedierte is al onderweg
 • willy vangeel

  1 maand geleden
  Doe die gewestregeringen weg, dat noemen ze vereenvoudigen , wat gemakkelijker maken betekent.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.