De hoek van de Thonissenlaan en Kattegatstraat in Hasselt.
Volledig scherm
De hoek van de Thonissenlaan en Kattegatstraat in Hasselt. © Facebook Bilal Bruggen

“Afval achtergebleven na klimaatbetoging” blijkt afval van doortocht carnavalstoet in Hasselt te zijn

Op Facebook circuleert een foto van afval op een kruispunt waarvan de verspreider beweert dat het zou achtergebleven zijn na de klimaatmars in Brussel van afgelopen zondag. “Op meerdere plaatsen in Brussel zijn er na de klimaatbetoging afvalhopen met zelfs plastiek achtergebleven”, luidt het bijschrift. Volgens verschillende mensen die de beelden bekeken hebben, gaat het echter duidelijk om afval dat achtergelaten werd na een carnavalstoet in Hasselt.

19 reacties

 • Jos Temmerman

  4 jaar geleden
  Foto's van hun echte hoop afval dat ze achtergelaten hebben zal je natuurlijk niet zien. Ik heb het wel met mijn eigen ogen kunnen waarnemen.
 • Dirk De Meyer

  4 jaar geleden
  Zo zie je maar weer dat social media niet altijd een zegen zijn, maar ook mensen ongevraagd en zonder kans op verdediging in het verkeerde daglicht kunnen zetten... Shame on you, dear poster....
 • Sven Kerstens

  4 jaar geleden
  Er is wel degelijk een berg afval achtergebleven na de doortocht. In de treinstations lag het vol.!
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  4 jaar geleden
  En dit zou van dit jaar zijn??.Komaan de carnaval dit jaar 3 maart Aalst ,4 maart Koln Rosemontag,dit is een fake foto waarschijnlijk van vorig jaar.
 • Thierry De koninck

  4 jaar geleden
  Brussel een propere stad? Laat me niet lachen
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.