De hoek van de Thonissenlaan en Kattegatstraat in Hasselt.
Volledig scherm
De hoek van de Thonissenlaan en Kattegatstraat in Hasselt. © Facebook Bilal Bruggen

“Afval achtergebleven na klimaatbetoging” blijkt afval van doortocht carnavalstoet in Hasselt te zijn

Op Facebook circuleert een foto van afval op een kruispunt waarvan de verspreider beweert dat het zou achtergebleven zijn na de klimaatmars in Brussel van afgelopen zondag. “Op meerdere plaatsen in Brussel zijn er na de klimaatbetoging afvalhopen met zelfs plastiek achtergebleven”, luidt het bijschrift. Volgens verschillende mensen die de beelden bekeken hebben, gaat het echter duidelijk om afval dat achtergelaten werd na een carnavalstoet in Hasselt.

19 reacties

 • Marc Statham

  2 jaar geleden
  Foto's van hun echte hoop afval dat ze achtergelaten hebben zal je natuurlijk niet zien. Ik heb het wel met mijn eigen ogen kunnen waarnemen.
 • Dirk De Meyer

  2 jaar geleden
  Zo zie je maar weer dat social media niet altijd een zegen zijn, maar ook mensen ongevraagd en zonder kans op verdediging in het verkeerde daglicht kunnen zetten... Shame on you, dear poster....
 • Sven Kerstens

  2 jaar geleden
  Er is wel degelijk een berg afval achtergebleven na de doortocht. In de treinstations lag het vol.!
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  En dit zou van dit jaar zijn??.Komaan de carnaval dit jaar 3 maart Aalst ,4 maart Koln Rosemontag,dit is een fake foto waarschijnlijk van vorig jaar.
 • Grote Smurf

  2 jaar geleden
  Brussel een propere stad? Laat me niet lachen
 1. Pukkelpop communiceert later vandaag, Vandenbroucke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”
  Play

  Pukkelpop communi­ceert later vandaag, Vandenbrou­c­ke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”

  Naast PCR-testen mogen bezoekers van Pukkelpop ook gebruikmaken van sneltesten. Die zullen wel maar 24 uur geldig zijn, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gisteren in VTM Nieuws. Wie een langere periode blijft, zal zich dus verschillende keren moeten laten testen. De organisatie is van deze toegift dinsdagavond al op de hoogte gebracht. Toch werd gisteren alsnog de stekker (tijdelijk) uit de opbouw en de ticketverkoop getrokken. “Als men de spelregels toch niet ziet zitten of niet kan voldoen aan de voorwaarden, dan gaat het niet door”, zei Vandenbroucke deze ochtend bij Radio 1.