Volledig scherm
© ShutterStock

Afspreken met vier in de tuin mag, maar alleen knuffelcontact mag naar toilet

Verwarring troef afgelopen weekend over de vraag of je nu wel of niet met vrienden mag afspreken in de tuin, met hoeveel en op welke manier. We zetten de regels even op een rij.

91 reacties

 • Nadine Abe

  2 maanden geleden
  Mevrouw Verlinden U discrimineert , volgens U mag iemand met een open en halfopen bebouwing dat wel , maar degenen die op een appartement of een gesloten bebouwing woont niet .Waar ligt hie eigenlijk de logica , het is voor iedereen kerst en nieuwjaar ook voor onze ouderen die opgesloten zitten in de woon en zorgcentra die mogen nog niet buiten het rusthuis gaan .Is het omdat U met vrienden zou kunnen samen komen dat U zo een beslissing neemt , ik zou mij schamen in U plaats  .
 • Jacky GENESSE

  2 maanden geleden
  Een nieuwe Belgische mop zullen ze in het buitenland zeggen !
 • ronny cockuyt

  2 maanden geleden
  Wat is daar plezierig aan kerstmis in de tuin,dan kan je best koude gerechten eten want de warme maaltijden blijven niet lang warm, als ik maar in de tuin moet zitten bij vrieskou en zitten te klappertanden van de kou ,zal ik dat maar laten voor de moeite, wat is daar nu leuk aan mogelijk zit je in de sneeuw.Als je met een omgebouwd tuinhuis zit met verwarmingslampen en overkapt is het nog te doen,voor hetzelfde geld is het storm.Ik zal daar niet aan sterven van eens geen kerstfeest te hebben.
 • Leonard Tonnelier

  2 maanden geleden
  @Ludo Geysen. Dat is een super idee, al meermaals voorgesteld maar blijkbaar boven het verstandelijk niveau van onze politieke graaierskaste.
 • Tanja Vos

  2 maanden geleden
  Zelf met mondkapje op is andermans toilet gebruiken een bron van besmetting. Maar de meer begoeden die een vliegtuig nemen, enkele uren op elkaar gepropt zitten, luchtrecuperatie en met z'n allen zelfde toilet gebruiken lijdt niet tot extra besmetting. Wij hebben met vrienden besloten om te vieren op de trein. Kunnen we met zoveel we willen bij elkaar zitten (droog en warm) en een toilet voor ons allen. Dit allemaal binnen de corana maatregelen. Dus we zorgen niet voor extra besmetting. Aheum
 1. OVERZICHT. 'Kerstmaatregelen' in ministerieel besluit gegoten: dit zijn de definitieve regels

  OVERZICHT. 'Kerstmaat­re­ge­len' in ministeri­eel besluit gegoten: dit zijn de definitie­ve regels

  Het nieuwe ministerieel besluit (MB) met de aangepaste maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe maatregelen gaan in op 1 december en zijn van toepassing tot 15 januari 2021. Zoals vrijdag is aangekondigd, mogen erkende musea en kunsthallen weer opengaan. Ook winkels mogen heropenen, mits het in acht nemen van de gezondheidsmaatregelen. Een overzicht:
 2. LIVE. Kaap van honderd miljoen besmettingen overschreden
  Play

  LIVE. Kaap van honderd miljoen besmettin­gen overschre­den

  Er is een akkoord bereikt over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen onder 12 jaar mogen nog één hobby of vrijetijdsactiviteit uitoefenen. Alle minderjarigen mogen voortaan ook een bubbel van maximaal tien personen hebben. Intussen liet Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke verstaan dat er geen 100 procent zekerheid is dat de brede vaccinatiecampagne begin maart kan starten. Wereldwijd is de trieste kaap van 100 miljoen coronabesmettingen inmiddels overschreden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"