BELGA
Volledig scherm
© BELGA

‘Afschakelplan’ voor water in de maak

Tegen de zomer van 2020 moet er een plan op tafel liggen dat bepaalt wie voorrang krijgt om water te gebruiken bij grote droogte. Het is daarbij niet uitgesloten dat ook voor gezinnen de kraan dichtgaat. Dat schrijft De Standaard.

193 reacties

 • Joris Janssens

  3 jaar geleden
  Teveel mensen in Vlaanderen he, de oplossing: geen nieuwe mensen meer toelaten en een geboortebeperking opleggen.
 • Rudolf Meyvis

  3 jaar geleden
  Het zal weer uitdraaien op: wie nog meer betaald zal meer water mogen gebruiken. We betalen voor de hoeveelheid water dat we verbruiken, voor de afvoer en het zuiveren. Dus binnenkort nog voor de verbruikersvoorrang en de btw erbij. Het tart alle verbeelding!
 • Rene Franssen

  3 jaar geleden
  De volgende reden om water net als stroom onbetaalbaar te maken
 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  Ik ben ondertussen ook een belasting-afschakelplan aan het uitwerken, het is begin maart reeds goedgekeurd en nu is het een uitdaging om alle koppen bij elkaar te steken en het meest effectieve plan uit te werken...
 • Kurt Van de Weyer

  3 jaar geleden
  Het gaat er echt op vooruit anno 2019, stop de waterverspilling
 1. Korpschef Oostende hekelt rol sociale media nadat meisje (14) klap krijgt van agent: “Identiteit inspecteur én minderjarige gewoon te grabbel gegooid”
  Oostende

  Korpschef Oostende hekelt rol sociale media nadat meisje (14) klap krijgt van agent: “Identiteit inspecteur én minderjari­ge gewoon te grabbel gegooid”

  Het voorval waarbij een 14-jarig meisje hardhandig gearresteerd wordt in Oostende kwam maandagavond ter sprake op de gemeenteraad. Mohsin Abbas (Vooruit) stelde enkele vragen over het voorval. Korpschef Philip Caestecker herhaalde dat er een onderzoek gevoerd wordt naar de omstandigheden, maar hij hekelde ook de rol van sociale media. “Het lukraak uitsturen van video’s berokkent alle partijen schade.”
 2. Prof waterbeheer: “Laat het nu maar twee maanden regenen of we komen deze zomer écht in de problemen”
  PREMIUM

  Prof waterbe­heer: “Laat het nu maar twee maanden regenen of we komen deze zomer écht in de problemen”

  Hoera! Voor de volgende dagen staan er enkel nog regenbuien op onze weerkaarten getekend en dat mag nog lang zo blijven. Door de droogte is er momenteel op elke vierkante meter Vlaamse grond 150 liter water te weinig gevallen. “Laat het nu alstublieft twee maanden aan een stuk regenen of we komen deze zomer écht in de problemen”, zegt professor waterbouwkunde Patrick Willems (KU Leuven).