Afgelopen herfst konden mensen nog volop genieten van de terrasjes.
Volledig scherm
Afgelopen herfst konden mensen nog volop genieten van de terrasjes. © Klaas De Scheirder

Afgelopen herfst één van de warmste najaren ooit: gemiddeld 12,8 graden

De herfst van 2022 wordt in de klimatologische geschiedenisboeken genoteerd als de op twee na warmste herfst sinds het begin van de metingen in 1833. In Ukkel was het tijdens de maanden september, oktober en november gemiddeld 12,8 graden Celsius. Dat blijkt uit gegevens van het meteorologisch instituut KMI.

7 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Nicolas Geens, we zijn het klimaat wel aan het ONTregelen, en dat is een feit. En vroeger kostte een brood 10 keer minder dan nu, en door de mens kost het nu meer.
 • Nicolas Geens

  2 maanden geleden
  De warmste herfst ooit...sinds het begin van de metingen in 1833. In die eerste decennia waren er nog bijlange niet zo veel meetpunten als nu en waren de thermometers toen ook veel minder betrouwbaar. Van alle eeuwen daarvoor hebben we enkel een vaag idee, dus "warmste herfst ooit" is behalve onbewezen, hoogstwaarschijnlijk ook onwaar en bovendien belachelijk, net als het waanidee dat de aarde een vaste temperatuur heeft die wij mensen kunnen regelen naar hartelust. Alweer een zwendel, ja.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  en toch is het nog te koud
 • leopold van heurck

  2 maanden geleden
  Ďe winter begint op 21 december zo dus is het nu nog volop herfst voor zij die het niet weten en kan het nog altijd de koudste herfst worden.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Ik eet nog altijd tomaten van uit mijn onverwarmde serre, eerste maal in 40 jaar en zal niet klagen Mag zelfs nog wat warmer worden, en ondanks het smelten van gletsjers staat er nog geen water aan mijn voordeur