Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Afbetalingsplan schulden vaak onhaalbaar

Een derde van de mensen in een collectieve schuldenregeling (CSR) heeft amper geld voor een afbetalingsplan. Dat zegt Cebud, het Centrum voor budgetadvies en -onderzoek aan de Thomas More-hogeschool, vandaag in De Standaard.

7 reacties

 • johan bogaerts

  2 jaar geleden
  Zolang men niets fundamenteel doet zoals in nederland waar je alle schulden bundelt, deze worden dan ineens door de stad betaald, de persoon betaald zelf gedurende 36 maanden. 100 euro en dan is het klaar. Zo hou je een leven en heb je zicht op een toekomst. Hier wanneer het moeilijk gaat doet elje officiele instantie er alles aan om het u zo hard mogelijk te maken, te beginnen bij de staat belastingen btw die doen gewoon hun goesting, maken kosten extra boetes zo geraak je er nooit uit.
 • lut vanhyfte

  2 jaar geleden
  Écht chronisch alleenstaande zieken die ónmogelijk kunnen werken moesten 75% laatste brutloon krijgen i.p.v. 55%! En er zijn vele hardwerkenden met miserabele minimumloontjes die na aftrek schandalige woekerhuren & peperdure nutsvoorzieningen zwaar tekort komen om zich spaarzaam doch deftig en gezond te kunnen voeden! Schuld van nutteloze regeringen die werkgevers veel te zwaar belasten! Snel 1 - liefst technocratische - regering, zoniet verzuipt 't nageslacht in oeverloos schuldmoeras!
 • luc verryckt

  2 jaar geleden
  hoe kan je afbetalen en menswaardig leven van een leefloon of invaliditeitsuitkering van net boven 900 euro? Je kan er zonder afbetalingen nog niet menswaardig van leven. laagste huishuur studio 500 euro, water, gas, elektriciteit minstens 150 euro, dus 250 euro voor eten, kleren, hygiëne, dokter, of ongeveer 8 (ja, juist: ACHT) euro per dag. Voor velen onder ons is dat maar juist een zakcentje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Kevin van Goethem

  2 jaar geleden
  Met werloosheidsuitkering zouden dit niet mogen hebben. Enkel met eigen geld zou men schulden mogen afbetalen via csr. Dop = schuld integraal van dop houden. En dop max 2 jaar ofzo. Dan niets meer krijgen.
 • Paul Mertens

  2 jaar geleden
  Ik ken iemand die al voor de 20 keer in schuldbemiddeling is gegaan, nooit een cent heeft terugbetaald en iedere keer zonder probleem een btw nummer krijgt, dit nota bene op eigen naam, misdadig gewoon, zelfs de btw werd niet door gestort