Ivo Poppe.
Volledig scherm
Ivo Poppe. © Photonews

Advocaten ziekenhuis: "Meneer Poppe is een serieknoeier op het vlak van levensbeëindiging"

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe (61) hebben de advocaten van het AZ Delta, waar het vroegere Sint-Jorisziekenhuis Menen nu deel van uitmaakt, hun pleidooi gehouden. Meester Thierry Vansweevelt en meester Raf Van Goethem hamerden erop dat dit dossier met euthanasie niets te maken heeft.

4 reacties

 • Marc Schepens

  5 jaar geleden
  Maak euthanasiewet soepeler desnoods met opsomming van alle ziekten.
 • Paul van de velde

  5 jaar geleden
  Dit is moord, punt. En hij moet zodanig gestraft worden. Door de hoeveelheid moorden is hij ook een seriemoordenaar.
 • Jan Baroen

  5 jaar geleden
  Moet er daar eigenlijk zo'n duur en onnodig circus rond gemaakt worden? Beschuldigde is ontegensprekelijk een veelvuldige moordenaar en levenslang zonder vervroegde vrijlating is in dit proces de enige correcte straf.
 • bert paulussen

  5 jaar geleden
  Een levenslange celstraf is de enige juiste straf voor deze seriemoordenaar.
 1. Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschuiven

  Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschui­ven

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakt nog dit schooljaar 6,4 miljoen euro vrij voor betere zorg en ondersteuning in enkele internaten die van Onderwijs naar Welzijn verschuiven. Het gaat concreet om de medisch-pedagogische instituten (MPI's) van het GO! die verbonden zijn aan een school voor buitengewoon onderwijs en om internaten met permanente openstelling (IPO) die aansluiten bij de jeugdhulp. In die internaten zitten meer dan 500 leerlingen.
 2. Ook na derde ondernemingsraad geen vooruitgang in sociaal conflict: minister Dermagne stuurt sociaal bemiddelaar het veld in
  29

  Ook na derde onderne­mings­raad geen vooruit­gang in sociaal conflict: minister Dermagne stuurt sociaal bemidde­laar het veld in

  Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft een sociaal bemiddelaar gevraagd het dossier bij Delhaize in handen te nemen en vakbonden en directie bijeen te brengen voor overleg. Dat werd dinsdag vernomen op zijn kabinet. De sociaal bemiddelaar werd aangesteld na de vaststelling dat het overleg niets opgeleverd had. Even voordien had ook Delhaize zelf om de aanstelling van een bemiddelaar gevraagd.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.