Volledig scherm
© Photonews / RV

Advocaten verdachte moord op Sofie Muylle trekken leugentest in twijfel: "Vreemd dat cruciale vragen niet werden gesteld"

Moord Sofie MuylleDe advocaten van Alexandru C., de verdachte van de moord op Sofie Muylle, betreuren de berichtgeving over de zaak en over de polygraaftest die hun cliënt heeft afgelegd. Ze stellen zich vragen bij de conclusies die getrokken worden uit de resultaten van de test en bij het feit dat "bepaalde vragen niet zijn gesteld die cruciaal leken op basis van elementen die onze cliënt heeft aangebracht".

 1. INTERVIEW. Vicepremier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwollensokken is al lang voorbij"
  PREMIUM

  INTERVIEW. Vicepre­mier Petra De Sutter: "De tijd van de geitenwol­len­sok­ken is al lang voorbij"

  Petra De Sutter (57) heeft nooit gehoopt minister te worden, laat staan vicepremier, maar ze is het wel. Terwijl buitenlandse media boven dat nieuws de kop 'Eerste transgender-minister in Europa' zetten, boog België zich vooral over de tranen van Kristof Calvo. Die tranen deden ook haar pijn, zegt ze, maar dat ons land van haar verleden geen issue meer maakte, voelde als een overwinning aan.
 2. Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatregelen van vier weken?
  PREMIUM

  Wat na 19 november? Hoe (on)realistisch zijn maatrege­len van vier weken?

  Niet meer dan 50 tot 100 nieuwe besmettingen per dag. Zo diep moeten we de curve krijgen vooraleer we opnieuw over échte versoepelingen kunnen spreken, aldus Marc Van Ranst. Een schijnbaar onoverbrugbare kloof met de 20.000 gevallen die zijn collega Steven Van Gucht voor de komende dagen voorspelt. Wie dus denkt na 19 november – tot zolang gelden de huidige maatregelen - weer een flinke stap richting het ‘gewone leven’ te kunnen zetten: vergeet het. Daarover zijn de experten het eens. Vanaf wanneer kan er dan wél worden versoepeld?
 1. Verdachte moord Sofie Muylle faalt bij leugentest - "Hij filmde stervende Sofie na verkrachting"

  Verdachte moord Sofie Muylle faalt bij leugentest - "Hij filmde stervende Sofie na verkrach­ting"

  Alexandru C. (23), de Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle, is gisteren onderworpen aan een leugendetectortest, zoals hij zelf gevraagd had. Bij die test gaf hij leugenachtige reacties, dat bevestigt het parket. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek hebben speurders op zijn gsm en computer ook foto's en een filmpje ontdekt van Sofie op het strand van Knokke. Hij maakte beelden van haar en geeft er commentaar op nadat hij haar verkracht had.