Hilde Vanacker en Jean-Claude Lacôte.
Volledig scherm
Hilde Vanacker en Jean-Claude Lacôte. © Photo News

Advocaten ‘duivelskoppel’: “Gerecht speelde cruciaal bewijsmateriaal kwijt”

Volgens de advocaten van Jean-Claude Lacote (54) tijdens de inleidende zitting  voor het assisenproces tegen het ‘duivelskoppel’, is het gerecht bewijsmateriaal kwijtgespeeld in het moordonderzoek. Onder andere de kogels waarmee de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) werd doodgeschoten zijn volgens hen onvindbaar. Advocaten Filip De Reuse en Bram Casier klagen ook aan dat tapes met verhoren die Hilde Van Acker (56) stiekem opnam tijdens haar ondervragingen verdwenen zijn. Het openbaar ministerie lacht de aanklacht enigszins weg. “We zijn geen containerpark.”

 1. WEERBERICHT. Actief koufront trekt door het land met vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien, rest van de week zeer wisselvallig met regen of buien

  WEERBE­RICHT. Actief koufront trekt door het land met vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien, rest van de week zeer wisselval­lig met regen of buien

  Een actief koufront trekt maandagnamiddag vanaf de kust door het land. Aan de achterzijde van het koufront bevindt zich onstabiele zeelucht, waarin vanavond en vannacht soms intense (onweers)buien ontstaan. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden. Vanavond en vannacht blijft het wisselvallig met soms intense buien en minima tussen 5 en 11 graden, meldt het KMI.
 2. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.