Advocate van 12-jarige jongen die agent neerstak: “Hij is enorm aangeslagen”

De 12-jarige jongen die een wijkagent in Peer met een mes in de rug stak nabij het Agnetencollege, is voorlopig voor drie maanden in een halfopen jeugdinstelling geplaatst. Dat heeft de jeugdrechter vanmiddag in Hasselt bepaald, bevestigt zijn advocate Eylem Turan. Volgens de advocate is de jongen “enorm aangeslagen” na de feiten. Zijn 17-jarige broer is intussen terug vrij, meldt zijn advocaat. Hij stond al onder toezicht van een jeugdrechter en zal nu intensievere begeleiding krijgen.

 1. Jeugdrechter plaatst 12-jarige die agent neerstak in Peer voorlopig drie maanden in halfopen instelling
  Play
  Peer

  Jeugdrech­ter plaatst 12-jarige die agent neerstak in Peer voorlopig drie maanden in halfopen instelling

  In Peer is donderdag een wijkagent neergestoken toen die na schooltijd het verkeer stond te regelen aan de Collegelaan. De dader, een amper 12-jarige jongen, verscheen deze namiddag voor de jeugdrechter wegens poging tot doodslag. De jeugdrechter legde hem voorlopig drie maanden in een halfopen instelling op, bevestigt de advocate van de jongen. Intussen zijn er beelden opgedoken waarop te zien is hoe de 12-jarige de politieman twee keer in de rug steekt met een mes. De agent raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Broer van 12-jarige die agent neerstak, pleegde overval toen hij 14 jaar was: “Hij zorgde al voor zoveel overlast”
  PREMIUM
  Peer

  Broer van 12-jarige die agent neerstak, pleegde overval toen hij 14 jaar was: “Hij zorgde al voor zoveel overlast”

  Deze namiddag worden de 12-jarige jongen uit Peer en zijn 17-jarige broer voorgeleid bij de jeugdrechter die moet beslissen wat er met ze gebeurt. Intussen blijkt dat de broer niet aan zijn proefstuk toe is, want in 2018 geraakte hij betrokken bij een overval op een krantenwinkel in Pelt. Ook hij was toen amper 14 jaar. “Hij heeft meerdere vriendjes die niet deugen”, vertelt een bange buurtbewoner die alleen anoniem wil getuigen.