Sanda Dia.
Volledig scherm
Sanda Dia. © VTM

Advocate moeder Sanda Dia: “Reuzegommers zijn geen moordenaars”

De advocate van de moeder van de overleden student Sanda Dia heeft in Gert Late Night gezegd dat de leden van Reuzegom geen moordenaars zijn. Lieve Pepermans deed de uitspraak aan de vooravond van de zaak, die vandaag een eerste keer wordt behandeld. Normaal zou er vandaag beslist worden over de doorverwijzing van achttien leden van Reuzegom naar de correctionele rechtbank, maar de zaak wordt zo goed als zeker uitgesteld omdat enkele advocaten van de verdediging op de zitting van de raadkamer om bijkomende onderzoeksdaden zullen vragen.

 1. Vader van Sanda Dia spreekt voor het eerst: “België gaf me alles, Reuzegom nam me alles af”
  PREMIUM

  Vader van Sanda Dia spreekt voor het eerst: “België gaf me alles, Reuzegom nam me alles af”

  Vrijdag beslist de raadkamer of achttien leden van studentenclub Reuzegom vervolgd worden voor de dood van Sanda Dia (20) na een studentendoop in 2018. Nu spreekt Sanda's vader voor het eerst, in een gesprek met 'De Morgen'. "Die Reuzegommers hebben mij alles afgenomen", zegt hij. En hij haalt uit naar de KU Leuven. "De universiteit heeft Sanda in de steek gelaten. Ze stelt zich geen burgerlijke partij omdat ze al partij heeft gekozen."
 2. Protesten voor gerechtigheid in Reuzegom-zaak op vrijdag: “Geen vertrouwen in dat die zelfverklaarde elite gestraft zal worden voor hun daden”
  PREMIUM

  Protesten voor gerechtig­heid in Reuzegom-zaak op vrijdag: “Geen vertrouwen in dat die zelfver­klaar­de elite gestraft zal worden voor hun daden”

  Vrijdag worden er in Hasselt en Leuven protesten georganiseerd voor gerechtigheid in de Reuzegom-zaak. In de voormiddag organiseren ‘Actief Linkse Studenten & Scholieren’ en ‘Rosa’ een protest voor de rechtbank van Hasselt en ‘s avonds zal er een vreedzaam protest plaatsvinden op het Blauwputplein in Kessel-Lo. De politie van Leuven is op de hoogte van het geplande protest en is de situatie nog aan het bekijken.
 1. Zaak-Reuzegom op lange baan geschoven? Verdediging vraagt bijkomend onderzoek

  Zaak-Reuzegom op lange baan geschoven? Verdedi­ging vraagt bijkomend onderzoek

  Er valt vrijdag geen beslissing over de doorverwijzing van achttien leden van studentenvereniging Reuzegom naar de correctionele rechtbank. Al zeker twee advocaten van de verdediging zullen op de zitting van de raadkamer om bijkomende onderzoeksdaden vragen, zo bevestigen meerdere bronnen ons. De zaak wordt bijgevolg voor onbepaalde tijd uitgesteld. Advocaat Sven Mary, die de vader van de betreurde Sanda Dia (20) bijstaat, spreekt van een “vertragingsmanoeuvre”.