Advocate Griet Cnudde: “Grove intimidatie van mensen die opkomen voor hun rechten en meteen de stempel ‘zuurpruim’ krijgen: ik heb het al heel vaak meegemaakt bij dit soort dossiers.”
Volledig scherm
PREMIUM
Advocate Griet Cnudde: “Grove intimidatie van mensen die opkomen voor hun rechten en meteen de stempel ‘zuurpruim’ krijgen: ik heb het al heel vaak meegemaakt bij dit soort dossiers.” © Kristof Ghyselinck

Advocate Griet Cnudde over geviseerde buurtbewoners van Club Brugge-stadion: “Zulke intimidatie werkt helaas. Mensen die een klacht ingediend hadden en terugkrabbelen na bedreigingen”

Buurtbewoners die de bouw van de nieuwe voetbaltempel van Club Brugge blokkeren, zijn kop van Jut bij een deel van de supporters. Door een blunder bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen raakten hun namen bekend, waarna bedreigingen volgden. “Intimidatie gebeurt heel vaak”, zegt advocate Griet Cnudde. “Dutroux krijgt in ons land een betere bescherming dan burgers die opkomen voor hun rust en woongenot.”

  1. Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgelaten

    Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgela­ten

    Mohamed Azzaoui (49) is vrijgelaten door zijn ontvoerders nadat hij een maand geleden gekidnapt werd aan het Total-tankstation in Waarloos. Hij werd geblinddoekt afgezet in een buurt waar zijn familie verbleef. De man is in goede gezondheid. Volgens bronnen uit zijn omgeving beseften de ontvoerders dat de Antwerpse ex-portier verward werd met een andere drugscrimineel die er met 1,2 ton cocaïne vandoor zou zijn.
    Antwerpen