AFP, Photonews
Volledig scherm
© AFP, Photonews

Advocaat wil Rudi Vranckx laten getuigen in nieuw kort geding over kinderen van IS-strijders

Voor de Brusselse kortgedingrechter is deze voormiddag het nieuwe kort geding ingeleid dat meester Walter Damen heeft ingesteld tegen de Belgische staat. Meester Damen is de raadsman van Tatiana Wielandt (26) en Bouchra Abouallal (25) uit Borgerhout die met hun kinderen in het Syrische kamp Al-Hol vastzitten. Hij wil met het kort geding de Belgische staat dwingen de kinderen actief te repatriëren. 

41 reacties

 • Guy Lenie

  3 jaar geleden
  Die man is niet objectief meer en probeert telkens weer zijn eigen visie door te drukken. Aanvankelijk had ik zeer veel respect voor de reportages die hij maakte, maar dat is nu compleet verdwenen. Als iemand tot twee maal toe ervoor kiest om naar Syrië te gaan, is ons land die mensen niks verschuldigd, sorry! Sterker nog ... waar moeien wij ons mee!? Als de ouders beslissen om hun kinderen op die manier op te voeden dan is dat hun keuze.
 • Annelies Vandenbroeck

  3 jaar geleden
  Ik zap al langer van Vranckx weg. En diegenen die ok vinden dat die kinderen naar hier mogen komen, eens dat die in hun pubertijd komen en gaan revolteren zoals ieder kind worden dit bommen door hun bagage, dat gaat er nooit meer uit.
 • Monique Van Landschoot

  3 jaar geleden
  Waar halen ze het geld om zo'n dure advocaten te betalen? Te belachelijk voor woorden.
 • Paul Frederickx

  3 jaar geleden
  Persoonlijk vind ik dat het niet kan dat deze vrouwen die persoonlijk hebben beslist ons land te verlaten om te vechten met IS de kans krijgen om op onze kosten terug te komen. Wat Rudi vranckx betreft vind ik dat hij iedereen hier wilt beïnvloeden en zijn visie wilt opleggen. Toekomstgericht ga ik geen enkel van zijn reportages nog volgen en wees gerust ik ben niet alleen. Kinderen terughalen ok maar die vrouwen zijn volgens mij hier niet gewenst.
 • Azaire Vanhoutte

  3 jaar geleden
  FRANKX is gedeeltelijk verantwoordelijk voor het geen er nu gebeurt met migratie hij heeft te veel aandacht besteed in het buitenland van onze goede sociale zekerheid in België en onze gratis advocaten want hier kan alles voor hen die hier niet thuishoren.