Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Advocaat Van Steenbrugge vrijuit in drugslab Lendelede, tweede advocaat nog niet

In het onderzoek naar het drugslab in Lendelede gaat het openbaar ministerie in beroep tegen de buitenvervolgingstelling door de Brugse raadkamer van advocaat Nancy Vanhee, maar niet tegen die voor advocaat Walter Van Steenbrugge. Daardoor moet de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling nu oordelen of Vanhee verwezen wordt naar de correctionele rechtbank voor lidmaatschap aan een criminele organisatie.

 1. Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

  Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvo­caat Walter Van Steenbrug­ge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

  De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”
 2. Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadige overval weer achter haar toog: “Finse zeevaarders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”
  PREMIUM

  Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadi­ge overval weer achter haar toog: “Finse zeevaar­ders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”

  Vier gemaskerde bandieten beroofden haar van haar geld en juwelen en lieten haar voor dood achter, maar daags na de overval staat Lisbeth Waldack (87) weer in haar café voor een koffietje, een sigaretje en een babbel met haar trouwe klanten. We trokken naar de Viking in de Muide, een arbeiderswijk in het havengebied van Gent voor een gesprek met een straffe madam.
 1. Advocaat Van Steenbrugge buiten vervolging gesteld in onderzoek naar drugszaak: “Ik laat het hier niet bij”

  Advocaat Van Steenbrug­ge buiten vervolging gesteld in onderzoek naar drugszaak: “Ik laat het hier niet bij”

  De raadkamer in Brugge heeft topadvocaat Walter Van Steenbrugge en Nancy Vanhee buiten vervolging gesteld in het onderzoek naar een omvangrijk drugslab. “Het besluit is logisch en vanzelfsprekend, er is geen enkel bewijs tegen hem, zelfs geen afgeluisterd telefoongesprek tussen Walter Van Steenbrugge en zijn cliënt waar het al dagen over gaat”, zegt het kantoor van Van Steenbrugge in een reactie. De advocaat werd vorige week genoemd in een drugszaak en werd beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Meester Van Steenbrugge ontkende alles en vermoedde dat het ging om een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse.