VTM
Volledig scherm
© VTM

Advocaat van Reuzegom-lid dat ‘peter’ van Sanda Dia zou worden: “Hij is ook een vriend verloren”

Johan Platteau, advocaat van Reuzegom-lid P.O. (22) en één van de advocaten die bijkomend onderzoek hebben gevraagd, pleit voor enig begrip voor zijn cliënt. “Hij is ook een vriend verloren”, zegt hij bij ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Omdat hij zo’n vriendschap voor Sanda voelde, zou hij na de doop zelfs zijn ‘peter’ worden.”

30 reacties

 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Een studentendoop hoort een leuke beleving te zijn, een moment waaraan men later terugdenkt als zotte daden in de studententijd. Vernederingen maken zo'n doop niet leuker, integendeel. Wanneer men dan ouder geworden is, krijgt men nog een laattijdig gevoel van schaamte omwille van de toenmalige gebeurtenissen. Een strenge straf is hier op tijd plaats.
 • Jan vanderwallen

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat men eens stoppen om processen te voeren in de pers ? Daarvoor hebben we toch rechtbanken.
 • Ruddy Claerhout

  1 jaar geleden
  Kunnen zo allemaal in de politiek, kunnen als geen ander hun eigen verantwoordelijkheid ontlopen.
 • Dirk Delaere

  1 jaar geleden
  Das al de tweede advocaat binnen de paar dage die voor zijn klant op de medelijden tour gaat. Veel meer valt hen niet in blijkbaar.
 • Wouter Van de Walle

  1 jaar geleden
  Daar is het al, ze gaan het slachtoffertje spelen, wat een verrassing..
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Advocaat Sven Mary over Reuzegommers: “Het is heel eigenaardig. Alsof niemand op het moment van die doop aanwezig was”

  Advocaat Sven Mary over Reuzegom­mers: “Het is heel eigenaar­dig. Alsof niemand op het moment van die doop aanwezig was”

  De Hasseltse raadkamer zou vandaag beslissen over de eventuele doorverwijzing van achttien ex-leden van studentenvereniging Reuzegom naar de strafrechter. De voorbije dagen hebben vijf partijen echter bijkomend onderzoek gevraagd, waardoor de beslissing van de raadkamer voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Sven Mary, die de familie van Sanda vertegenwoordigt, spreekt van een vertragingsmanoeuvre.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.