VTM
Volledig scherm
© VTM

Advocaat van Reuzegom-lid dat ‘peter’ van Sanda Dia zou worden: “Hij is ook een vriend verloren”

Johan Platteau, advocaat van Reuzegom-lid P.O. (22) en één van de advocaten die bijkomend onderzoek hebben gevraagd, pleit voor enig begrip voor zijn cliënt. “Hij is ook een vriend verloren”, zegt hij bij ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Omdat hij zo’n vriendschap voor Sanda voelde, zou hij na de doop zelfs zijn ‘peter’ worden.”

30 reacties

 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Een studentendoop hoort een leuke beleving te zijn, een moment waaraan men later terugdenkt als zotte daden in de studententijd. Vernederingen maken zo'n doop niet leuker, integendeel. Wanneer men dan ouder geworden is, krijgt men nog een laattijdig gevoel van schaamte omwille van de toenmalige gebeurtenissen. Een strenge straf is hier op tijd plaats.
 • Jan vanderwallen

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat men eens stoppen om processen te voeren in de pers ? Daarvoor hebben we toch rechtbanken.
 • Ruddy Claerhout

  1 jaar geleden
  Kunnen zo allemaal in de politiek, kunnen als geen ander hun eigen verantwoordelijkheid ontlopen.
 • Dirk Delaere

  1 jaar geleden
  Das al de tweede advocaat binnen de paar dage die voor zijn klant op de medelijden tour gaat. Veel meer valt hen niet in blijkbaar.
 • Wouter Van de Walle

  1 jaar geleden
  Daar is het al, ze gaan het slachtoffertje spelen, wat een verrassing..
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Zo’n vierhonderd actievoerders in Leuven voor ‘Justice for Sanda’: “De leden van Reuzegom hebben een van Sanda’s fundamentele rechten ontnomen: het recht op leven”

  Zo’n vierhon­derd actievoer­ders in Leuven voor ‘Justice for Sanda’: “De leden van Reuzegom hebben een van Sanda’s fundamente­le rechten ontnomen: het recht op leven”

  Een vierhonderd actievoerders zijn vrijdagavond in Leuven samengekomen in het kader van de Reuzegom-zaak. De stille wake verliep heel respectvol en zonder incidenten. Zowel de organisatoren als vrienden van Sanda Dia gaven emotionele toespraken. “Het enige wat de KUL heeft gedaan is wachten. Wachten tot alle Reuzegommers zijn afgestudeerd”, zei Robrecht Cleiren.
 2. Advocaat Sven Mary over Reuzegommers: “Het is heel eigenaardig. Alsof niemand op het moment van die doop aanwezig was”

  Advocaat Sven Mary over Reuzegom­mers: “Het is heel eigenaar­dig. Alsof niemand op het moment van die doop aanwezig was”

  De Hasseltse raadkamer zou vandaag beslissen over de eventuele doorverwijzing van achttien ex-leden van studentenvereniging Reuzegom naar de strafrechter. De voorbije dagen hebben vijf partijen echter bijkomend onderzoek gevraagd, waardoor de beslissing van de raadkamer voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Sven Mary, die de familie van Sanda vertegenwoordigt, spreekt van een vertragingsmanoeuvre.