Advocaat Philippe Culot staat de veldrijder (61) bij.
Volledig scherm
Advocaat Philippe Culot staat de veldrijder (61) bij. © BELGA - RV

Advocaat van fietser Hoge Venen haalt uit naar Luiks parket: “Onbegrijpelijk en disproportioneel”

De advocaat van de veldrijder die op kerstdag een wandelend meisje (5) ten val bracht nabij de Baraque Michel op de Hoge Venen, haalt uit naar het Luikse parket. Meester Philippe Culot laakt de “volstrekt onbegrijpelijke en disproportionele houding” van de gerechtelijke autoriteiten. Zijn cliënt bracht een nacht door op het politiebureau.

232 reacties

 • Johan Van Biesen

  2 weken geleden
  Situaties als deze kunnen beter uitgelegd worden indien de fietser een gopro of zo had gedragen, net zoals iedereen beter een dashcam plaatst voor en achter in de wagen, om discussies en innuendo te vermijden. De enkelingen die niet zien dat de fietser wel degelijk een kniestoot geeft moeten dringend naar de oogarts, hoe kan je dat nu niet zien?
 • Polutnik Ronald

  2 weken geleden
  De straf die hij krijgt hoop ik , zal nooit zwaar genoeg zijn .
 • Eddy DESMET

  2 weken geleden
  De hamvraag is : hoe zou die advocaat reageren indien hij het slachtoffer had moeten verdedigen ? Zo zie je maar hoe advocaten soms deel uitmaken van de "Divina Comedia" ...
 • Roger De Munck

  2 weken geleden
  dat die advocaat is bij ons aan de vaart komt wandelen hoop dat hij kan zwemmen want er zijn van die wielerteroristen die naar niks kijken een geluk dat ze niet allen zo zijn maar toch veel die denken dat het jaagpad speciaal aangelegd is voor hen.
 • Peter Vrolijk

  2 weken geleden
  De vader van het kind zag de fietser aankomen en had het kind aan de kant moeten nemen. De fietser zorgde voor zijn eigen veiligheid en de vader reageerde niet. Wat een gedoe voor zo een baggetel.
 1. Zware kritiek op verminderde levering Pfizer, maar ook goed nieuws over 'superspuiten’

  Zware kritiek op verminder­de levering Pfizer, maar ook goed nieuws over 'superspui­ten’

  Het nieuws dat Pfizer volgende week maar 60.000 en geen 100.000 vaccins aan ons land kan leveren, botst op stevige kritiek en op onbegrip, ook bij taskforce vaccinatie. Zo noemt Xavier De Cuyper, topman van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG), het “onbegrijpelijk” en “onaanvaardbaar” dat Pfizer op minder dan 48 uur voor de beloofde levering en “zonder duidelijke uitleg” de levering terugschroeft. De taskforce analyseert nog wat de precieze impact zal zijn op het vaccinatieschema, met name in de ziekenhuizen.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter