Bruno Dayez (l.), de advocaat van Marc Dutroux.
Volledig scherm
Bruno Dayez (l.), de advocaat van Marc Dutroux. © rv/PhotoNews

Advocaat van Dutroux pleit in open brief voor afschaffing van levenslange gevangenisstraf: “Steriele foltering”

“Dutroux is geen monster. Hij heeft spijt”, dixit Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux. Onder meer voor zulke opvallende uitspraken werd Dayez door de Waalse krant La Meuse uitgeroepen tot één van de opmerkelijkste personen van 2019. Voor de gelegenheid schreef hij een open brief waarin hij pleit voor het afschaffen van de levenslange gevangenisstraf.

80 reacties

 • Eva Vandenbon

  2 jaar geleden
  Die advocaat mag van mij bij Dutroux in de cel kruipen als hij dan toch zoveel sympathie voor hem heeft. Veel plezier samen.
 • Davy Van Rossem

  2 jaar geleden
  K vind nu ook niet dat hij moet vrij komen, maar k vind wel dat hij gelijk heeft in zijn vraagstelling waarom hij daar zit. Uiteindelijk, je ziet dat goed als je de reacties hier leest, is dat niet in de 1e plaats om de maatschappij te beschermen, mr om wraakgevoelens van veel mensen in te vullen. Ik blijf dat ook n rare reden vinden. Die kinderen komen niet terug door hem even veel te doen lijden. En of hij 25 jaar zit of levenslang, zal geen verschil maken in afschrikking nr anderen.
 • Hedwig Beernaert

  2 jaar geleden
  Voor Dutroux is er maar één straf: levenslang opsluiten in omstandigheden zoals hij de kinderen opsloot. Deze man zou nooit het daglicht meer mogen zien. Ook zijn advocaat die uitspraken verkondigt zoals vermeld in de titel zouden ze een zware straf moeten geven. We wonen in een land met vrije meningsuiting maar wat deze advocaat verkondigt is een brug te ver.
 • Christine Van Loock

  2 jaar geleden
  Heeft hij ooit een seconde aan die arme "gefolderde" kinderen gedacht meneer Dayez ? Hij komt er nog goed vanaf hoor ,in een kerker vastgeketend en leven op water en brood ipv al de luxe die hij nu heeft , dat zou pas symbolisch zijn. Schaam u diep om zoiets te durven zeggen, aandacht tekort ?? Mocht het uw kind zijn dat hij zo mishandeld heeft zou u dan ook spreken over een symbolisch gebaar ?????
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  Oordelen en veroordelen, achter het scherm, daar zijn we goed in, daar zijn we kampioenen in. Wat de advocaat zegt en doet, doet hij omdat de ethiek van een advocaat is, zijn client zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Wat Dutroux betreft, waarom bestaat de doodstraf niet meer?
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?