Advocaat van De Pauw ontgoocheld over vonnis: “Bijzonder strenge straf. Bart is slachtoffer van veranderende tijdsgeest”

Michaël Verhaeghe, de advocaat van Bart De Pauw, heeft ontgoocheld gereageerd op het vonnis dat vandaag viel in de rechtszaak rond zijn cliënt. “Bart heeft een inschattingsfout gemaakt en hij heeft zich daarvoor op de zitting uitgebreid en overtuigend verontschuldigd”, klonk het. “De excuses zijn al zeker door de rechtbank aanvaard en in rekening genomen in de strafmaat. Het is desondanks een bijzonder strenge straf, zeker als we weten van waar we komen.”

6 reacties

 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Je zou van een advocaat toch een ‘wijzer’ antwoord verwachten.
 • Jakke Troost

  1 jaar geleden
  Het is net omdat de tijdsgeest is veranderd dat vrouwen hier bu mee naar buiten durven komen. Gelukkig maar.
 • Joris Janssens

  1 jaar geleden
  Er alors? Ten tijde van de Hunnen was moorden en verkrachten ook iets van de tijdsgeest. Gelukkig veranderen tijdsgeesten...
 • Karel Belmans

  1 jaar geleden
  Hij is terecht bestraft! Als hij wil vreemd gaan, daarvoor zijn er voldoende bordelen! Maar laat de anderen vrouwen gerust!
 • Dirk Delaere

  1 jaar geleden
  BDP is GEEN slachtoffer!!! Hij is een daader. Ook 10 jaar geleden was hetgene hij geeft gedaan niet toegelaten. Het enige wat zich verandert geeft is dat de slachtoffers hedendagen durven spreken.
 1. Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoopprijs wil verkopen
  PREMIUM
  140

  Hoezo België heeft geen Leopard-tanks? Freddy heeft er 50 in zijn hangar staan. Hier legt hij uit waarom hij ze aan een veelvoud van de aankoop­prijs wil verkopen

  België kan geen zware Leopard-tanks naar Oekraïne sturen, omdat ze enkele jaren geleden werden opgekocht door Freddy Versluys (65). In zijn hangar staan honderden gevechtsvoertuigen die op een nieuw leger wachten, want onder andere het Britse leger behoort tot zijn klanten. Wij gingen een kijkje nemen in zijn ‘etalage’. “Als wij zo’n tank volledig opknappen en doorverkopen, dan kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot 1 miljoen euro."
 2. COLUMN. “Wachtlijsten, gebrek aan medicijnen, tekort aan personeel... Elke dag zijn er zorgelijke signalen als het over onze gezondheid gaat”
  PREMIUM
  2

  COLUMN. “Wachtlijs­ten, gebrek aan medicijnen, tekort aan personeel... Elke dag zijn er zorgelijke signalen als het over onze gezondheid gaat”

  Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Het tekort aan sommige medicijnen in ons land, is het zoveelste signaal van een geneeskunde onder druk. Wachtlijsten in de psychiatrie, kortere opnames in het ziekenhuis, fusies, zorgpersoneel dat men tot in India zoekt... Als patiënt weinig geruststellend. “Je voelt je soms een hete aardappel die continu doorgeschoven wordt.”