Advocaat van De Pauw ontgoocheld over vonnis: “Bijzonder strenge straf. Bart is slachtoffer van veranderende tijdsgeest”

Michaël Verhaeghe, de advocaat van Bart De Pauw, heeft ontgoocheld gereageerd op het vonnis dat vandaag viel in de rechtszaak rond zijn cliënt. “Bart heeft een inschattingsfout gemaakt en hij heeft zich daarvoor op de zitting uitgebreid en overtuigend verontschuldigd”, klonk het. “De excuses zijn al zeker door de rechtbank aanvaard en in rekening genomen in de strafmaat. Het is desondanks een bijzonder strenge straf, zeker als we weten van waar we komen.”

6 reacties

 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Je zou van een advocaat toch een ‘wijzer’ antwoord verwachten.
 • Jakke Troost

  2 maanden geleden
  Het is net omdat de tijdsgeest is veranderd dat vrouwen hier bu mee naar buiten durven komen. Gelukkig maar.
 • Joris Janssens

  2 maanden geleden
  Er alors? Ten tijde van de Hunnen was moorden en verkrachten ook iets van de tijdsgeest. Gelukkig veranderen tijdsgeesten...
 • Karel Belmans

  2 maanden geleden
  Hij is terecht bestraft! Als hij wil vreemd gaan, daarvoor zijn er voldoende bordelen! Maar laat de anderen vrouwen gerust!
 • Dirk Delaere

  2 maanden geleden
  BDP is GEEN slachtoffer!!! Hij is een daader. Ook 10 jaar geleden was hetgene hij geeft gedaan niet toegelaten. Het enige wat zich verandert geeft is dat de slachtoffers hedendagen durven spreken.
 1. Vlaams Parlement verlengt termijn voor noodleverancier energie tot 12 maanden

  Vlaams Parlement verlengt termijn voor noodleve­ran­cier energie tot 12 maanden

  De stijgende gas- en elektriciteitsprijzen hebben niet alleen een grote impact op de factuur van gezinnen en bedrijven. Ze brengen ook enkele leveranciers in financiële moeilijkheden. Klanten van leveranciers die over de kop zijn gegaan, krijgen Fluvius toegewezen als noodleverancier voor zestig dagen. Op initiatief van Andries Gryffroy (N-VA), Robrecht Bothuyne (CD&V) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) trekt het Vlaams Parlement die termijn nu op naar twaalf maanden voor gezinnen.
 2. “Ook rusthuisbewoners hebben oplossing nodig voor stijgende energieprijzen”

  “Ook rusthuisbe­wo­ners hebben oplossing nodig voor stijgende energie­prij­zen”

  Bij de uitwerking van een oplossing voor de stijgende energieprijzen mogen de bewoners van woonzorgcentra of assistentiewoningen niet vergeten worden. Binnen de federale regering wordt daarover momenteel onderhandeld, en daarbij zouden een slimme btw-verlaging en een energiecheque op tafel liggen. Zorgnet-Icuro, VVSG en Vlozo, drie koepelorganisaties binnen de rusthuissector, vragen premier Alexander De Croo in een open brief rekening te houden met hun bewoners. De maatregelen waarvan sprake zouden voor deze groep niet gelden.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.